Άρτα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Στις 03-05-2022 το απόγευμα σε επαρχιακή οδό περιοχής του Δήμου Άρτας, Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Πρέβεζα
Συνελήφθησαν στις 03-05-2022 το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας τρεις (3) ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, νωρίτερα οι κατηγορούμενες είχαν εισέλθει σε τρία διαφορετικά εμπορικά καταστήματα της πόλης της Πρέβεζας, από όπου είχαν αφαιρέσει διάφορα είδη ρουχισμού, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ιωάννινα 
Συνελήφθη στις 03-05-2022 απογευματινές ώρες στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνωναλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη αρχικά από τους αστυνομικούς, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκεμικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
• (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12) γραμμαρίων,
• συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (0,4) γραμμαρίων,
• ζυγαριά ακριβείας και
• χρηματικό ποσό -1.390- ευρώ
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Άρτα για κοκαΐνη 
Συνελήφθησαν στις 03-05-2022 νωρίς το πρωί σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ημεδαπός με συνοδηγό αλλοδαπό.
Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κοκαΐνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους -12,01- γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Άρτα: κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης 
Άμεση ήταν η σύλληψη δύο ημεδαπών γυναικών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία, που έγινε στις 02-05-2022 το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπό, δύο γυναίκες τον προσέγγισαν και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να του αποσπάσουν τσαντάκι, που περιείχε χρηματικό ποσό -420- ευρώ.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα. Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό επιστράφηκε στον παθόντα.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.