Έγκλημα στις Σπέτσες

Με ρίζες στην Άρτα ο 22χρονος που κατηγορείται

Ο 22χρονος δράστης του φονικού στις Σπέτσες, που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε θανάσιμα 26χρονο υπάλληλο συνεργείου, έχει ρίζες στην Άρτα, με καταγωγή από ορεινό χωριό των Ιωαννίνων.
Όπως έγινε γνωστό, είναι γιος πολύ γνωστού καθηγητή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, ενώ στην Άρτα μένουν στενοί συγγενείς του πατέρα του και του ιδίου, γνωστοί και οι ίδιοι για την κοινωνική, επαγγελματική αλλά και πολιτική τους παρουσία, στην τοπική μας κοινωνία.

Ο φερόμενος ως δράστης σπούδασε στο εξωτερικό και χαρακτηρίζεται από παράγοντες των Σπετσών ως «ένα παιδί που δεν του έλειψε ποτέ τίποτα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος ζει στην Αθήνα και μετέβη στο νησί για να περάσει εκεί την περίοδο της καραντίνας. Η οικογένειά του διατηρεί έπαυλη στις Σπέτσες, ενώ ο πατέρας του, καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της κοινωνίας των Σπετσών (αν και ζει στην Αθήνα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου). Ο καθηγητής έχει σειρά διακρίσεων στον ακαδημαϊκό του τομέα.

Το καλοκαίρι ο νεαρός είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί. Συγκεκριμένα φερόταν ως διαχειριστής γνωστού μπαρ, το οποίο βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες περιοχές των Σπετσών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, στον περιφερειακό- επαρχιακό δρόμο, στην περιοχή «Αγριόπετρες» Σπετσών, ο φερόμενος ως δράστης, κυνήγησε με πιστόλι και ακολούθως τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο (στιλέτο) στην κάτω αριστερά της κοιλιακής χώρας το θύμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του στις 11 το βράδυ της ίδιας μέρας στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών όπου και είχε μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες.

Αρνείται
Το έγκλημα διαπιστώθηκε από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που δείχνει την αιτία που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου. Μέσω του δικηγόρου του, ο 22χρονος αρνείται ότι ήταν αυτός που σκότωσε με στιλέτο τον 26χρονο Σπετσιώτη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Ο πατέρας του 22χρονου δράστη μιλώντας στο Πρώτο Θέμα τόνισε: «Ο γιος μου δεν παραδέχεται ότι σκότωσε. Και εγώ τηλεφώνησα στην αστυνομία και μου είπαν αρχικά ότι πρόκειται για τροχαίο. Μετά οι αυτόπτες μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεση τους και είπαν ότι ο γιος μου τον σκότωσε. Πρόκειται για βαποράκια που διακινούν ναρκωτικά στις Σπέτσες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος ζει στην Αθήνα και μετέβη στο νησί για να περάσει εκεί την περίοδο της καραντίνας.