Έγκριση για τον Άρτας – Ευρυτανίας

Πέρασε το έργο από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποτελούσε χρόνιο αίτημα των Ραδοβυζινών

-Διανομαρχιακός δρόμος με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ

-Βασίλης Ψαθάς: συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ορεινής περιοχής

Ένα σημαντικό θέμα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για την έγκριση δημοπράτησης του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας προϋπολογισμού 5.000.000,00 €, που αποτελούσε πάγιο και χρόνιο αίτημα των Ραδοβυζινών.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας – Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού € 5.000.000.
Σε αναφορά του για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, σημείωσε πως πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός αναγκαίου έργου, η έγκριση των όρων της διακήρυξης για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας – Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού 5.000.000,00 €.

«Η βελτίωση του δρόμου, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Ραδοβυζίων και της κοιλάδας του Αχελώου, θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ορεινής και μειονεκτικής περιοχής, διευκολύνοντας συγχρόνως τη σύνδεση της Άρτας με τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας» σημείωσε ο κ. Ψαθάς.

Η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις για έργα οδοφωτισμού, βελτίωσης οδικών υποδομών, πολιτισμού, ύδρευσης, αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Δημοσίου Διεθνούς Διαγωνισμού για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (Ά φάση- πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος). Η Επιτροπή – στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ- ομόφωνα εισηγήθηκε τη συνέχιση της β΄ φάσης του διαγωνισμού με τη συμμετοχή των υποψηφίων:
ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΟΜΕΧΟΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.- VETTE
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-FOTAGONLED Α.Ε.
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι: «υπάρχει καλή συμμετοχή και ευελπιστώ ότι θα έχουμε στο τέλος και ένα καλό αποτέλεσμα».

Στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν και τα εξής για την Π.Ε. Άρτας:
– «Συντήρηση – προστασία πρανών (τοίχος αντιστήριξης) στη θέση Ξηρόκαμπος της Ε.Ο. 12 (Άνω Καλεντίνη – Ξηρόκαμπος – όρια Ν. Καρδίτσας)», προϋπολογισμού € 140.000
-«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού περιοχής Χαλκιάδων», προϋπολογισμού 74.400 €.
-Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (Γ.Ν. & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.) για το έργο: «Αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ. Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία», προϋπολογισμού 150.000 €
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
-«Κατασκευή τεχνικών έργων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 74.000€.
-«Καθαρισμός – βελτίωση αποστραγγιστικών τάφρων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 74.000€