Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η παράταξη του Δημάρχου Αρταίων « Αρτινών Συνεργασία »

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Πολιτεία », πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που πέρασε, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία » του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.
Ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση σημειώνοντας πως «Με ενότητα και δύναμη δημιουργούμε αυτό που αξίζει στο Δήμο μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια και προχωράμε στην επόμενη μέρα ».
Κατά την ομιλία του ο κ.Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους σε ένα έργο και μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε από πρώτη θητεία του Συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία».
Αναλυτικότερα , ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του :

«Χαίρομαι πάρα πολύ για την μαζική σας συμμετοχή σήμερα εδώ, στην κοπή της πρωτοχρονιατικής πίτας του Συνδυασμού μας, “Αρτινών Συνεργασία”.
Μια συνεργασία, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και δυναμώνει. Γιατί η δική μας συνεργασία, είναι στην πραγματικότητα ένα συμβόλαιο τιμής που κάνουμε με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες της Άρτας, με θέσεις και αρχές που τις τηρούμε στο ακέραιο.
Με προγραμματικές θέσεις και επιχειρήματα, με έργα ουσίας και ανάπτυξης για την καθημερινότητα, την κοινωνική πολιτική, στην αγροτική ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό.

Θα ήταν, όμως, μισή χαρά αν σε αυτή την προσπάθεια δεν συμμετείχαν και πάρα πολλοί άνθρωποι, συνεργάτες, οι Αντιδήμαρχοι/Προέδροι ΔΣ και ΝΠ, Πρόεδροι και Μέλη τοπικών συμβουλίων, στελέχη αλλά και απλοί πολίτες που μας δένουν οι ίδιες προσδοκίες.
Έχω ξαναπεί και το εννοώ, ότι στην προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Άρτα μας, δεν περισσεύει κανείς. Τα προβλήματα είναι κοινά, χωρίς χρώμα.
Ακριβώς γι’ αυτό, λέμε πως η Άρτα μπορεί και θα προχωρήσει μπροστά όταν τα δημόσια πράγματα, τα χειρίζονται άνθρωποι με γνώση, με εμπειρία, με θέληση και με ικανότητες. Εμείς ως «Αρτινών Συνεργασία» νιώθουμε ευθύνη απέναντι στα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε, στις προοπτικές που πρέπει να δώσουμε.
Γιατί για εμάς η Άρτα έχει ακόμη πολλά να δώσει, πολλά να καταφέρει. Ο καιρός που ήταν μία ακόμη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, έχει περάσει ανεπιστρεπτή.
Θέλουμε, διεκδικούμε, δουλεύουμε για να έχει η πόλη μας και οι πολίτες μας τις ευκαιρίες που αξίζουν.

Και όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, καιρός να καταλάβουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Πρώτοι εμείς δίνουμε το σύνθημα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Πρώτοι εμείς δείχνουμε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα τοπικά μας συμφέροντα.
Έχοντας υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια το 95% του προεκλογικού μας προγράμματος, έχοντας βάλει μπροστά ήδη μεγάλα και εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν την ταυτότητα της πόλης μας, δίνουμε τον τόνο.
Γι’ αυτό θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας με ισχυρή φωνή και θέληση να συνδράμουν στο αίτημα των Αρτινών για δίκαιη μεταχείριση στα μεγάλα και μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν.

Δεν θα μιλήσω σήμερα για έργα, κονδύλια, πρωτοβουλίες. Για όσα καθημερινά κάνουμε στο Δημαρχείο. Εξάλλου, όπως στην προηγούμενη θητεία υλοποιήσαμε το 95% του προεκλογικού μας προγράμματος, με την ίδια συνέπεια θα δουλέψουμε για να υλοποιήσουμε και όσα έχουμε ήδη δεσμευτεί απέναντι στους Αρτινούς.
Δεν θα σταθώ στα 65 εκ. ευρώ για έργα που έχουν ήδη γίνει, στα 22 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε ρίξει στην καθημερινότητα, εκ των οποίων τα 15 δουλεύονται τώρα σε όλη την Άρτα, στα 40 εκ. ευρώ που έχουμε φέρει από το ΕΣΠΑ. Όχι γιατί δεν έχουν αξία, το ακριβώς αντίθετο ισχύει.
Αλλά γιατί σήμερα, νιώθω πως βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε συνοδοιπόρους που μας ενώνουν οι ίδιοι προβληματισμοί και ο ίδιος τρόπος σκέψης.
Και θέλω να πω σε όλους τους φίλους του Συνδυασμού μας, σε όλους εσάς, πως την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι και οι παρέες.

Με αυτό το “μαζί” καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε με επιτυχία έργα πνοής και ανάπτυξης για το Δήμο μας.
Τώρα που μπήκαν οι βάσεις, με αυτό το “μαζί” θα χτίσουμε την Άρτα της υπερηφάνειας, της προόδου, που σέβεται τους πολίτες της, που σέβεται τα όνειρα των Αρτινών.
Ενωμένοι, με δυνατή φωνή, χωρίς φόβους, βάζουμε την Άρτα, την ζωή μας σε νέα εποχή
ΑΝ ΌΧΙ ΕΜΕΊΣ ΤΌΤΕ ΠΟΙΟΣ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
Εγώ λέω τώρα και μαζί!
Μαζί και τώρα!
Γιατί η Άρτα αλλάζει.
Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας.
Και αν έρθουν δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε και αυτές.
Και αν βάλουν κάποιοι εμπόδια στον δρόμο μας, θα βρούμε τη λύση.
Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με πίστη στα όσα αξίζουμε θα τα καταφέρουμε » ανέφερε ο κ.Τσιρογιάννης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλατζής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Πατήλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Φώτης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας Νίκος Σπύρου, καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ, ο Διοικητής Του Νοσοκομείου Πρεβέζης και πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ Άρτας, Δημήτρης Σκανδάλης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ Ντίνος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΟΝΕΔ Κώστας Γιοβάρθης καθώς και μέλη της, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικού Σύμβουλοι, Πρώην Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του Συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία».