Ένταση στην Ιόνια Οδό- ΜΑΤ εμπόδισαν αγρότες να κλείσουν τον δρόμο

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επιχείρησαν οι αγρότες της Άρτας που βρίσκονται στους δρόμους. Την Δευτέρα κινήθηκαν με τα τρακτέρ, προς την Ιόνια Οδό, όπου δημιουργήθηκε ένταση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Στην είσοδο από την Άρτα για την Ιόνια Οδό, όταν οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας εμπόδισαν την πιθανότητα να κλείσουν τον δρόμο. Μετά από αντεγκλήσεις επικράτησε η ψυχραιμία και αποφεύχθηκαν χειρότερες εξελίξεις, με τους αγρότες να επιστρέφουν με τα τρακτέρ, στην είσοδο του Δημαρχείου της Άρτας στην Περιφερειακή Οδό. Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων συνεδριάζει για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ενώ οι αγρότες αναμένουν τις εξελίξεις για να αποφασίσουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Αλληλεγγύη από την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων , της φτωχοποιημένης αγροτιάς, στην Άρτα και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Σήμερα το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής καθώς και η ουσιαστική εγκατάλειψη αυτού του κλάδου της οικονομίας και παραγωγής της χώρας από την πλευρά των κυβερνήσεων τα πολλά τελευταία χρόνια, οδηγούν τους ίδιους στην φτώχεια και τον τόπο στον μαρασμό με γρήγορους ρυθμούς. Η συνολική πολιτική έτσι όπως προδιαγράφεται από τις ΚΑΠ της ΕΕ, συμφωνείται, προωθείται, εφαρμόζεται και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις (και την σημερινή), οδηγεί στην εξαφάνιση την μικρή και μεσαία αγροτιά, πριμοδοτεί τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς και αλλάζει συνολικά τον χάρτη και της οικονομίας και της παραγωγής.

Για να μπορούν να ζήσουν οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί πρέπει τουλάχιστον να μπορούν να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, πράγμα το οποίο πλέον δεν είναι αυτονόητο.
Σήμερα που η τροφή, η στέγη, οι κοινωνικές ανάγκες γίνονται όλο και περισσότερο αντικείμενα της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας, που επιβάλλεται από το κεφάλαιο σε συνεργασία με την κυβέρνηση και με τη στήριξη των συστημικών πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Σήμερα που η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης διαβρώνει με μεγάλη ταχύτητα τα εισοδήματα, τον μισθό και τη σύνταξη, δηλαδή το πραγματικό εισόδημα όσων ζούμε από την εργασία.

Σήμερα που η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υψώνοντας τείχη και ταξικούς φραγμούς απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Σήμερα στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον αγώνα του άλλου και πάμε τώρα να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή».