Έρευνα για το εμβόλιο: Δύο στους τρεις Έλληνες λένε τώρα πως θα το κάνουν

Οι πιο ευκατάστατοι, όσοι έχουν υποκείμενο νόσημα και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο σε μεγαλύτερο ποσοστό όπως προκύπτει από έρευνα της διαΝΕΟσις που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis.
Αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό των Ελλήνων που προτίθεται να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, αφού το 66,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 27,4% απάντησε αρνητικά.
Στην ίδια ερώτηση το Σεπτέμβριο, το 42% δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όταν αυτό εγκριθεί από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς και αρχίσει να διατίθεται δωρεάν.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ποσοστά όσων προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο είναι μεγαλύτερα στους πιο ευκατάστατους, σε όσους δηλώνουν ότι πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα και στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς στους άνω των 65, το ποσοστό αυτών που προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο αγγίζει στο 80,4% -μάλιστα, αυτοί που απαντούν «σίγουρα ναι» είναι το 55%.

Στην ερώτηση «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές» το 94% των ερωτηθέντων συμφωνεί. Μάλιστα, το 61% συμφωνούν «απολύτως».
Σε ό,τι αφορά όσους δηλώνουν πως σίγουρα ή μάλλον δεν θα κάνουν το εμβόλιο (το 27%), η κυριότερη αιτία που αναφέρουν με πολύ μεγάλη διαφορά είναι το ότι «μπορεί να μην είναι ασφαλές, ή μπορεί να έχει παρενέργειες». Τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει ο ιός» ή «δεν εμπιστεύομαι τα εμβόλια» σε αυτή την ερώτηση είναι πάρα πολύ χαμηλά.