Συνέντευξη Τύπου από τον ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρο Ριζόπουλο

Την ανάγκη για βαθιές τομές στην Περιφέρεια Ηπείρου τόνισε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής των οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 22/12.
Σε αυτή αναφέρθηκε στον αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και το κομμάτι του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους βοσκοτόπους το οποίο συζητήθηκε εκτενώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό, αφού για μια ακόμα διέκρινε την πελατειακή πλεκτάνη η οποία όπως είπε, είναι σαφής:
«Το σκεπτικό είναι «φουσκώνουμε» τον προϋπολογισμό του 2019, δεσμεύουμε την αγορά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται με το κομμάτι της διανομής του χρήματος, ειδικά στις κατασκευές, παρουσιάζουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα ως βασικό και για να μπορέσουμε να τους κρατάμε δέσμιους μέχρι τις επόμενες εκλογές ουσιαστικά το ανανεώνουμε, με αποτέλεσμα το 80% του τεχνικού προγράμματος του ’19, να επαναλαμβάνεται το ’20. Δυστυχώς οι πελατειακές σχέσεις πάντα πιέζουν, οπότε δεν υλοποιούμε, απλά προσθέτουμε».
Αναφερόμενος στο κομμάτι του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους βοσκοτόπους, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι τον βρίσκει σύμφωνο, όμως είναι το πρώτο βήμα.

«Το δεύτερο βασικό βήμα είναι μετά τη νομιμοποίηση πως θα προχωρήσουμε σε μια πιο επαγγελματική αντιμετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής, αξιοποιώντας του νέους βοσκοτόπους, δημιουργώντας κτηνοτροφικά πάρκα, τα οποία κατ΄εμέ είναι το μέλλον της κτηνοτροφίας, όπως το παρουσιάσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», ήταν τα λόγια του.
Μιλώντας για το Περιφερειακό Συμβούλιο, στάθηκε στο κομμάτι του τουρισμού που παρουσιάστηκε, σημειώνοντας ότι ο κ. Ιωάννου δε σεβάστηκε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό, αφού ήταν ένα δισέλιδο με ένα σωρό οδηγίες του τι θα υλοποιήσει και ξαφνικά στην ενημέρωση που μας έκανε παρουσιάστηκε ότι μέσα εκεί υπάρχουν δράσεις που συνδυάζουν το μεγάλο έργο των εκατομμυρίων που ψηφίσαμε όλοι πέρυσι θετικά. Μας εξήγησε ότι δε φτάνουν αυτά και δεν καλύπτουν τις ανάγκες, ενώ παράλληλα προσθέτουν άλλες δράσεις πέραν του δημοσίου έργου.

Με αφορμή το Περιφερειακό Συμβούλιο κατήγγειλε ως αστεία την τακτική που εφαρμόζεται σε αυτή τη θητεία, όπου «όλος τυχαίος ο Περιφερειάρχης δέχεται ένα τυχαίο τηλεφώνημα από την Αθήνα και μας δίνει μια ουρανοκατέβατη λύση.
Στη συνέχεια υπενθύμισε τη δέσμευσή του στους Ηπειρώτες ότι θα σύρει την Περιφέρεια στην ανάπτυξη και στη θεσμικότητα. Όπως είπε «καταφέραμε με καθημερινή μάχη να βάλουμε τους δημάρχους σε μια διαδικασία να σέβονται το Περιφερειακό Συμβούλιο και να φύγουν από τη χύμα νοοτροπία που νόμιζαν ότι επειδή είχαν ανοιχτή γραμμή με τον Περιφερειάρχη, θα μπορούσαν να ψηφίζονταν από έργα μέχρι προσλήψεις ηλεκτρολόγων στο προφορικό. Οι Δήμαρχοι έπειτα από δική μας πίεση διδάχθηκαν σιγά – σιγά ότι οτιδήποτε έρχεται στο Συμβούλιο θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένο και με όρους παρουσίασης».