Έφυγε απ’ τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείας, Ευάγγελος Καραμπίκας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείας, Ευάγγελος Καραμπίκας, σε ηλικία 65 ετών. Εκλέχτηκε Δήμαρχος πρώτη φορά το 1998 του Καποδιστριακού Δήμου Ηρακλείας, νυν Δ.Ε. Ηρακλείας του Καλλικρατικού Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη. Το 2002, επανεκλέχτηκε στο αξίωμα του δημάρχου για μία ακόμα 4ετία.
Ο Ευάγγελος Καραμπίκας γεννήθηκε το 1955 στο Διχομοίρι ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Άρτα, σπούδασε στην Ακαδημία Ιωαννίνων και στη συνέχεια δίδαξε σε πολλά σχολεία της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατό του, ο νυν Δήμαρχος, Περικλής Α. Μίγδος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι τοπικές αρχές και το προσωπικό του Δήμου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

«‘Έφυγε» η Σταυρούλα Καραβασίλη

Θλίψη στην Άρτα και στο Βουργαρέλι καθώς, έφυγε από τη ζωή η Σταυρούλα Καραβασίλη, μια πρωτοπόρα γυναίκα, στην προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο ορεινός όγκος της Άρτας, να γίνουν βήματα μπροστά με επενδύσεις και προβολή του φυσικού κάλλους των Τζουμέρκων. Ιδιοκτήτρια του ξενώνα ΠΑΝΘΩΡΟΝ, η Σταυρούλα Καραβασίλη, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, στο Δήμο Αθαμανίας 2002-2006, διετέλεσε δύο χρόνια πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και δύο χρόνια αντιδήμαρχος. Εκλεγμένη πρόεδρος Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Τουρισμού Τζουμέρκων, ν. Άρτας και Ιωαννίνων, με δράση στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου ενώ επί δέκα και πλέον χρόνια πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελιωτών Αττικής αλλά και υπεύθυνη σύνταξης της εφημερίδας “Το Βουργαρέλι”.
Τα συλλυπητήρια στους οικείους της.
Το Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων
Το Κύτταρο Τέχνης Τζουμέρκων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό της Σταυρούλας Καραβασίλη. Η προσφορά της στον τόπο καταγωγής της ήταν πολύτιμη και η βοήθεια της ανεκτίμητη. Καλό σου ταξίδι Σταυρούλα!!!/

Ετήσιος χορός της Αδελφότητας των Απανταχού Πηγιωτών Άρτας 
Αα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 22.00 στο κέντρο διασκέδασης <<ΑΓΡΙΜΙΑ >> που βρίσκεται στην οδό Λιοσίων 9 στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοτική και λαϊκή μουσική με την συμμετοχή εκλεκτών επώνυμων καλλιτεχνών με πλήρες μενού φαγητού και ποτά.
Τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ τηλ. 210 5244739
«Σας καλούμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση να ενισχύσετε την αδελφότητα και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας» αναφέρει ανακοίνωση για τo ΔΣ της αδελφότητας Πηγιωτών.

Βασίλης Φεύγας: 8 με άριστα το 10 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός!

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, ανέφερε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.
Ερωτώμενος, ο κ. Φεύγας για πορεία της κυβέρνησης τόνισε ότι υπάρχει θετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία καθώς η αισιοδοξία και η ελπίδα έχουν αντικαταστήσει την απαισιοδοξία και την απογοήτευση. Σήμερα η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ενώ υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις από την ελληνική και διεθνή επενδυτική κοινότητα. Βαθμολογώντας την κυβέρνηση με άριστα το 10, τόνισε ότι θα έβαζε 8, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς οι προσδοκίες που υπάρχουν στην κοινωνία είναι μεγάλες και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ακόμη μεγαλύτερες.
Για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως θα πρέπει:
• Να υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές και να ενώνει τους Έλληνες.
• Να σηματοδοτεί, έπειτα από μια 10ετή οικονομική κρίση, την μετάβαση σε μια νέα εποχή στην οποία φαίνεται να εισέρχεται η χώρα μας.
Τέλος όσον αφορά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Φεύγας τόνισε ότι αυτή είχε θετικό πρόσημο τόσο από γεωπολιτικής όσο και από οικονομικής σημασίας.

300 δωρεάν θέσεις για ανέργους στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας «Βότσεκ», την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ.
Ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου του 20ού αιώνα, η όπερα «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 19, 23, 26, 31 Ιανουαρίου 2020 και 2 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.
Σκηνοθετεί ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Πυ, διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος και πρωταγωνιστεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος βαρύτονος της ΕΛΣ Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κ. Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για προσφυγικό:
Καταδικάζω τα επεισόδια, φοβάμαι όμως ότι θα γίνουν χειρότερα
Καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αποτελούν ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τους κατοίκους των νησιών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Κάναμε αρκετή υπομονή ως τώρα περιμένοντας από την κεντρική διοίκηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά δεν έχουμε δει αποτελέσματα».
Ο Κώστας Μουτζούρης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νησιά του Βορείου Αιγίου βρίσκονται περίπου 50 χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, 27 χιλιάδες εκ των οποίων βρίσκονται στη Λέσβο. «Αντιδρούμε για να βρούμε το δίκιο μας, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε βάρος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, ο κ. Μουτζούρης τόνισε: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον κ. Μηταράκη. Αλλά τα γεγονότα αυτά είναι ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όρια του και φοβάμαι ότι θα γίνουν και χειρότερα».
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασαν επεισόδια έξω από το Δημαρχείο Χίου κατά τη διάρκεια των οποίων προπηλακίστηκε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης. Μερίδα κατοίκων αντιδρούσε στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Την επίθεση κατά του κ. Μηταράκη καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ