Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο Θανάσης Βασίλης

Με θλίψη δέχτηκε η κοινωνία της Άρτας, το άγγελμα το πρωί της Τρίτης (13/12) πως έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο Θανάσης Βασίλης σε ηλικία 52 ετών.
Γνωστός στον Νομό Άρτας ο Θανάσης Βασίλης διατελούσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας και εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Άρτας.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά εξέδωσε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά, με αφορμή τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Αθανασίου του Θεοφάνη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών (15) Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά (από 8.9.2019 μέχρι και το θάνατό του) στον Καλλικρατικό Δήμο Νικολάου Σκουφά, πραγματοποίησε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 με ώρα έναρξης 13.00΄ και ώρα λήξης 14.00΄ και αφού έλαβε υπόψη του τη δράση του εκλιπόντα, την προσφορά του στα δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου Νικολάου Σκουφά και το γεγονός ότι υπήρξε πάντοτε πρόθυμος και αποφασιστικός συμβάλλοντας με την εντιμότητα του και τον ακέραιο χαρακτήρα του στην αναβάθμιση του Δήμου μας γενικότερα, καθώς και στην επίλυση πολλών προβλημάτων των κατοίκων, με την υπ΄αριθ.78/2022 απόφασή του εγκρίνει ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα:
* Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
* Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Νικολάου Σκουφά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
* Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελετή της κηδείας
* Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου από εκπρόσωπο του Δήμου.
* Καταθέτει πρόταση να δοθεί το όνομά του σε δημοτικό δρόμο έμπροσθεν της οικίας του.
* Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
* Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα στην τελετή της κηδείας.

Συλλυπητήρια από Κ. Παπασιώζο
Για την ξαφνική απώλεια του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ν. Σκουφά, η παράταξη «Μαζί μπορούμε» και ο επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Ν. Σκουφά, Κώστας Παπασιώζος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την ξαφνική απώλεια του Αθανασίου Βασίλη. Ο Αθανάσιος Βασίλης υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας , συμβάλλοντας στο έργο του με τις σημαντικές γνώσεις και την εμπειρία του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».

Η ΑΔΕΔΥ ΑΡΤΑΣ για την απώλεια του Θανάση Βασίλη
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε έναν ακόμη αγαπητό συνάδελφο και συναγωνιστή. Αυτή τη φορά λέμε το τελευταίο αντίο στον Θανάση Βασίλη που έφυγε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου του 2022, τόσο αιφνίδια από την ζωή. Το τελευταίο διάστημα μετράμε μόνο απώλειες.
Ο πάντα χαμογελαστός συνάδελφος μας νοσηλευτής, Θανάσης που επί πολλά χρόνια εργάστηκε στο Νοσοκομείο Άρτας και στο Κέντρο Υγείας Άρτας, ο Γραμματέας του ΣΥΝΔΕ 6ης ΥΠΕ Θανάσης, συνδικαλιστής με έντονη δράση και πορεία, ο Θανάσης της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν΄ενεργεία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, σήμερα το πρωί, μόλις στα 52 του χρόνια, μας άφησε για το τελευταίο του ταξίδι.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια τους, στους δικούς του ανθρώπους, στους φίλους του, στους συναδέλφους τους.
Θανάση θα είσαι πάντα μαζί μας.
Ο Πρόεδρος Γεωργούσης Λεωνίδας
Ο Γραμματέας Πάντζος Περικλής

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, μόλις πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του Αθανασίου Βασίλη, συνεδρίασε και εξέδωσε το παρόν ψήφισμα
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο Aθανάσιος Βασίλης είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πέτα, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν.Σκουφά.
Σε όλη την θητεία ο εκλιπών είχε υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στην περιοχή, προωθώντας με συνέπεια τα συμφέροντα των Δημοτών.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα παρευρεθούν και θα καταθέσουν στεφάνι στην κηδεία του.
Με βαθιά θλίψη και οδύνη για την αδόκητη αυτή απώλεια η Διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.
Για την Π.Ε.Δ. Ηπείρου
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Ντακαλέτσης