ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ ΘΗΣΕΑΣ ΑΡΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KICKBOXING

Μια μεγάλη διοργάνωση που κλείνει την αγωνιστική μας χρονιά έφτασε στο τέλος της το πανελλήνιο πρωτάθλημα KICKBOXING 2022της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικμπόξινγκ (ΠΟΚ).
Το πρωτάθλημα διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης 08-11 Δεκεμβρίου.Η συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε τους 1400 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.
Ο σύλλογός μας συμμετείχε με 3 αθλητές εκ των οποίον αγωνίστηκαν στην Α’ κατηγορία παίδων.
Οι αθλητές που αγωνίστηκαν ήταν οι εξής:
Γιάννης Γιώργος 1η θέση χρυσό μετάλλιο
Χάρης Ντάλας 3η Θέση χάλκινο μετάλλιο
Μπακόλας Γιώργος 3η θέση χάλκινο μετάλλιο
Ο αθλητής του συλλόγους μας Γιάννης Γιώργος πήρε το εισιτήριο για την Εθνική ομάδα KICKBOXINGγια το Πανευρωπαϊκό.
Το Δ.Σ ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, τους αθλητές αλλά και τους προπονητές: Πάνος Απόστολος Πάνος Μιλτιάδης και Πάνος Νικόλαος
(τα γραφεία τους συλλόγου βρίσκονται στην οδό Γώγου Μπακόλα 67 Άρτα)

Απολογιστική Ημερίδα πρακτικής άσκησης των φοιτητών πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για τα έτη 2016-2022
Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων (πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου) διοργανώνει Απολογιστική Ημερίδα για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών για τα έτη 2016-2022 την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας, με ομιλητές την Επιστημονική υπεύθυνη του έργου, Τμηματικούς υπευθύνους, στελέχη του γραφείου πρακτικής άσκησης, και φοιτητές που υλοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.
Η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου έχει μεγάλη σημασία ως θεσμός διότι συνδέει άμεσα τη γνώση που απόκτησαν οι φοιτητές στη διάρκεια των σπουδών τους με τα προβλήματα των χώρων εφαρμογής. Αποτελεί μια υποχρεωτική και καθοριστική περίοδο, διότι δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με το επαγγελματικό περιβάλλον και να εφαρμόσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους. Η πράξη «Γραφείο Πρακτικής Άσκησης φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

 

Βασίλης Γιόγιακας: 4 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών
Με 4 ακόμα θέσεις μόνιμου προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία οι προσλήψεις 2 Βοηθών Εργαστηρίων (ΔΕ), 1 Πληροφορικής (ΤΕ) και 1 Διοικητικού (ΠΕ). Έξι ακόμα θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).
Οι παραπάνω θέσεις παραϊατρικού προσωπικου προστίθενται στις 12 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού που θα καλυφθούν μέσω της 7Κ/2022 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Συλλογή Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων
Βοήθησε κι εσύ στη συγκέντρωση τροφίμων
Για ακόμα μία χρονιά ο Δήμος Αρταίων μέσω του Κοινωνικού του Παντοπωλείου, της Δομής Σίτισης και του Κοινωνικού Φαρμακείου, διοργανώνει δράσης αγάπης για τους ωφελούμενους του, συλλέγοντας τρόφιμα, παιχνίδια και γλυκά, με τη βοήθεια όλων, από Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.
Τα προς συγκέντρωση είδη αφορούν:
1. Βασικά είδη διατροφής μακράς διάρκειας όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, αλεύρι, ντοματοχυμό κ.α. αλλά και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και σοκολάτες.
2. Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, καθαριστικά χλωρίνη, σκόνη πλυντηρίου ρούχων οδοντόκρεμες κ.α.
3. Ρούχα και παιχνίδια καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση,
Η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιηθεί στο χώρο Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου από τις 09:00 έως 14:00 από 15 έως 30Δεκεμβρίου 2022.

Δήμος Ζηρού
Ορκίστηκε ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Μάρης Κωνσταντίνος

Ορκίστηκε προχθές από τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή ο νέος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δήμος για τον Πολίτη’ κ. Μάρης Κωνσταντίνος του Νικολάου ο οποίος αναπληρώνει την έδρα της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την αδόκητη απώλεια του Δημήτρη Καραμέτση.
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής σε δήλωσή του σημείωσε: “Με έντονο το αίσθημα της λύπης από την απώλεια του Δημήτρη Καραμέτση, καλωσορίζουμε σήμερα το νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Μάρη Κωνσταντίνο. Του ευχόμαστε καλή και γόνιμη θητεία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία προς όφελος των συμπολιτών μας και της αναπτυξιακής εξέλιξης του Δήμου μας.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μάρης, είναι εκλεγμένος στην εκλογική Περιφέρεια Φιλιππιάδας. Έχει υπηρετήσει και κατά το παρελθόν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις θέσεις του αντιδημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου στον πρώην Δήμο Φιλιππιάδας, ενώ είναι και εν ενεργεία πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων Φιλιππιάδας και Περιχώρων.

Το Κέντρο Πρόληψης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης 2022»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών πραγματοποίησε παρέμβαση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Νεοχωρίου με θέμα: «Μιλώντας για την κακοποίηση» στις 28 Νοεμβρίου 2022 μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου.
Η δράση υλοποιήθηκε με βιωματικό εργαστήρι σε μικρές ομάδες (ανά τμήμα).
Στόχος της παρέμβασης ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές:
Α. Να κατανοήσουν το φαινόμενο & να κατονομάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις
Β. Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε επίπεδο συναισθηματικό & συμπεριφοράς σε σχέση με τα περιστατικά κακοποίησης
Γ. Να προταθούν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης στο σχολείο & στην οικογένεια.
Με τους εκπαιδευτικούς συζητήθηκε ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη & στην αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης, καθώς και οι δυνατότητες εφαρμογής προγράμματος στο σχολείο.
«Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την συνεργασία!» σημειώνει σε ανακοίνωση ο επιστημονικός υπεύθυνος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.

 

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κορφοβούνι
Χωρίς τις αισθήσεις του παρελήφθηκε από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., 69χρονος οδηγός Ι.Χ.Φ. οχήματος, όταν στις 15.20 το απόγευμα (14-12-2022) το όχημά του εξετράπη αριστερά της πορείας του και κατέληξε σε γκρεμό 20 μέτρων. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Άρτας Ροδαυγής στη Δ.Ε Βλαχέρνας του δήμου Αρταίων. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
Τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Άρτας, που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Στις 14-12-2022 το απόγευμα στην Επαρχιακή οδό Άρτας-Ροδαυγής (στο ύψος του Έλατου Κορφοβουνίου Άρτας), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε γκρεμό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του».