Ήπειρος: Μαζικές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 1 Μάη σε Άρτα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα,
Εκατοντάδες Αρτινοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας και τίμησαν τους νεκρούς της εργατικής τάξης, με συγκέντρωση στο χώρο του ΕΚΑ, ομιλίες και πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το κέντρο.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στα Γιάννενα, μαζικό «παρών» έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ παρευρέθηκαν και δεκάδες άλλοι φορείς. Στο χώρο περιμετρικά της εξέδρας οι διοργανωτές έστησαν μία μεγάλη φωτογραφική έκθεση με την αιματοβαμμένη ιστορία τον πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλο τον κόσμο, ενώ απαγγέλθηκαν ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου και άλλα ποιήματα. Την εκδήλωση τίμησαν και επισκέπτες στην πόλη, ανάμεσα σε αυτούς και Γάλλοι με τα γιλέκα των συνδικάτων τους.

Το μήνυμα ότι «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν» έστειλε και η μαζική απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πρέβεζα. Χαιρετισμό απηύθυναν οι: Τηλέμαχος Πανούσης, γραμματέας στο Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, ο Σπύρος Σιούτης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και ο Μαθιός Φιλιππούσης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας.
Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κάππα.
Στην Ηγουμενίτσα, απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας (ΕΚΘ). Χαιρέτησαν ο Κυριάκος Τσόδουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, ο Γιώργος Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ο Σίμος Ιωάννογλου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Μπούργος, αντιπρόεδρος του ΕΚΘ και πρόεδρος του σωματείου Ι/Υ του νομού Θεσπρωτίας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ κατάθεση στεφάνων έγινες στο μνημείο των Σουλιωτών από το ΕΚΘ και τα Σωματεία.