Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Να μη γίνει το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Άρτας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα παρακάτω: «Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας συνεχίζει να απαξιώνεται με αποτέλεσμα νευραλγικοί τομείς να μένουν υποστελεχωμένοι, ακόμη και να διακόπτεται η λειτουργία τους.
Ξεκίνησε με το κλείσιμο της μονάδας πρόληψης μεσογειακής αναιμίας. Ακολούθησε το να μείνει χωρίς γιατρό το παθολογοανατομικό τμήμα και οι βιοψίες να στέλνονται στην Αθήνα με μεγάλη καθυστέρηση στα αποτελέσματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη διάγνωση. Η πνευμονολογική κλινική έχει μείνει με 3 γιατρούς και ορισμένες εφημερίες καλύπτονται από παθολόγους.

Η απαξίωση του νοσοκομείου δεν έχει πάτο αφού άφησαν το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα χωρίς γιατρό στις 29/4/23
Στο πρόγραμμα εφημέριων του Ιουνίου υπάρχουν 4 ακάλυπτες εφημερίες.
Είχαμε επισημάνει από πριν δύο χρόνια πως στη χειρουργική κλινική θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις αλλά δεν άκουγε κανείς με αποτέλεσμα την αποχώρηση 2 γιατρών την 1η Ιουλίου και εντός των προσεχών μηνών, αποχωρούν ένας αγροτικός και ένας ειδικευόμενος από το νοσοκομείο.
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χειρουργική κλινική είναι τραγική. Η πλημμελής εφημέρευση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοσοκομείου και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Είναι αδύνατη η διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Έχει φέρει τους υπηρετούντες ιατρούς σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης.
Ας μην πει κανείς ότι δεν το ξέρει… Θα μπορούσαν να είχαν προ πολλού ενεργήσει!
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Άρτας να αντιπαλέψουμε την απαξίωση του νοσοκομείου για να μην γίνουμε κέντρο υγείας
Ζητάμε έγκριση του νέου οργανισμού για να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου
Άμεσα κρατική χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων!».