Αθώα, μετά από 8 χρόνια

Μια υπόθεση, που τότε που συνέβη, συντάραξε την τοπική κοινωνία και είχε ασχοληθεί και ο αθηναικός τύπος και η τηλεόραση, έληξε μετά από 8 χρόνια, ως προς το ένα σκέλος της. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων προχθές έκρινε αθώα ομόφωνα την μία εκ των δύο κατηγορούμενων, την κόρη του μακαρίτη Χρ. Κατσίκα του γνωστού δικηγόρου της Άρτας που πέθανε από τον καημό του λίγο καιρό μετά το συμβάν. Οι κατηγορίες της, ήταν αυτής της συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού για πράξη που τελέστηκε στις 11/2/2013 στους Κεραμάτες Αρτας όταν με τον φίλο της τοξικομανή Φ.Γ. μετά από χρήση ναρκωτικών κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν και εν συνεχεία έκοψαν κομμάτια και έβρασαν το πτώμα του θύματος, επίσης τοξικομανή από την Φιλιπ/δα. Πρωτόδικα η κοπέλα είχε δικαστεί 15 χρόνια. Ο βασικός κατηγ/νος Φ.Γ παραιτήθηκε της έφεσής του και έτσι παρέμεινε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σπ. Ριζόπουλος: Ο Πρωθυπουργός Δικαιώνει τους «Ορίζοντες Ηπείρου»
Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπ. Ριζόπουλο, αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση του κορονοϊού στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή και σε μια διάθεση αυτοκριτικής ο πρωθυπουργός ήταν σαφής για το πλαίσιο ευθυνών της κατά περιοχές καθυστέρησης του lockdown. Η καθυστέρηση κατά τόπους ως εκ τούτου και στα Γιάννενα οφείλεται αποκλειστικά στις «διαπραγματεύσεις» των αυτοδιοικητικών με την κυβέρνηση.
Συνεπώς και με τον πιο επίσημο τρόπο η κριτική των «Οριζόντων Ηπείρου» δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ως προς την ορθότητα του προσδιορισμού της πιο έγκαιρης ανάγκης για lockdown.
Ευτυχώς που δεν θα κληθεί η Περιφέρεια Ηπείρου να υπερασπιστεί τη χώρα στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία».

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Ψήφισμα για την 47η Επέτειο του Πολυτεχνείου
ΨΗΦΙΣΜΑ για την 47η Επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο αναφέρει:
To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χαιρετίζει την 47 η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του
Πολυτεχνείου. Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο,
γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας για ψωμί,
παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου
2020 η κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί κατά
μόνας.

Κορονοϊός: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ
Ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης μιλώντας στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας από 9 το βράδυ έως 5 το πρωί, από την Δευτέρα 16.11.2020 τα σουπερμάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 και την Κυριακή 15.11.2020 δεν θα λειτουργήσουν, καθόσον αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική, υπάρχει επάρκεια και δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν την Κυριακή
Το ωράριο αυτό θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.
Συγκεκριμένα:
Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία) από Δευτέρα 16.11.2020
α) Για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 20:30
β) Για το Σάββατο 08:00 έως 20:30
ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ την Κυριακή 15.11.2020
Υγειονομικοί κανόνες
• Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
• Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων
• Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται.

Διερεύνηση σύστασης ΦΟΔΣΑ σε επίπεδο Νομού Ιωαννίνων
Τη δυνατότητα σύστασης Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα λειτουργεί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας εξετάζουν οι Δήμοι των Ιωαννίνων.
Μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να διερευνήσουν νομικά όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου θέματος.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ που ρωτήθηκε σχετικά τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως βασική αφετηρία το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Κάθε δυνατότητα συμπίεσης του υψηλού κόστους θα εξεταστεί καθώς αποτελεί βασική υποχρέωση των Δήμων προς τους δημότες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
«Η σύσταση ενός Φορέα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή καπρίτσιο. Εξετάζεται καθαρά για οικονομικούς λόγους. Από την πλευρά μας είχαμε τονίσει εξ αρχής ότι η τιμολόγηση σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας θα ήταν πιο δίκαιη και πιο συμφέρουσα», υπογράμμισε κ. Ελισάφ.