Ακόμη μία σύλληψη αλλοδαπού σε δασική περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων

Για παράνομη συλλογή αρωματικού-θεραπευτικού φυτού
Ακόμη μία σύλληψη ατόμου πραγματοποιήθηκε στις 19-05-2020 το βράδυ σε δασική περιοχή της Βούρμπιανης Κόνιτσας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην παραπάνω περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους -7- κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη στις 19-05-2020 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος, χθες το απόγευμα, αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα, έγινε όμως αντιληπτός από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Τα αφαιρεθέντα προϊόντα αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Πρέβεζα, κατηγορούμενος για κυκλοφορία πλαστού χαρτονομίσματος
Συνελήφθη χθες , 19- Μαΐου το πρωί στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία πλαστού χαρτονομίσματος.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, χθες το βράδυ, αφού παρήγγειλε τηλεφωνικά φαγώσιμα προϊόντα αξίας -115- ευρώ σε κατάστημα εστίασης στην Πρέβεζα, στη συνέχεια πλήρωσε το διανομέα με πλαστό χαρτονόμισμα των -200- ευρώ.
Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.