Αλέξης Τσίπρας: Κοινωνικά αδιάφορη, ανάλγητη και πρακτικά ανίκανη η κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «πλήρη αποτυχία να διαχειριστεί μια όντως δύσκολη κατάσταση» που «καθιστά ακόμα πιο θολό το αύριο».

Στο πέρασμα από το 2020 στο 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η τραγωδία της πανδημίας είναι παρούσα και η πανδημία της οικονομίας την ακολουθεί κατά πόδας». Τονίζει ότι «η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας», καθώς «εκατομμύρια άνθρωποι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, νέες και νέοι, αισθάνονται παγιδευμένοι ανάμεσα στη Σκύλλα της πανδημίας, και τη Χάρυβδη του οικονομικού αφανισμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεκροί πολλαπλασιάζονται, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του, «αν δεν τα έχει ξεπεράσει, ενώ το εμβόλιο, στο οποίο βασίζονται όλες οι ελπίδες, ακόμα κι αν είναι όσο αποτελεσματικό, λέγεται, θέλει αρκετούς μήνες για να οδηγήσει στην επιθυμητή ανοσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η κυβέρνηση απέτυχε, ενώ της καταλογίζει «εγκληματική ευθύνη» στον βαθμό, όπως προσθέτει, που όχι μόνο απορρίπτει την εναλλακτική, αλλά προετοιμάζει «με την πολιτική, τις εμμονές, την καταστολή, και τον αυταρχισμό, τα επόμενα λάθη τους, που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε τραγωδία».
Όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, πέφτουν έξω όσοι νομίζουν ότι έτσι «μπορούν να διαστρέψουν τη πραγματικότητα και να καταστείλουν τις αντιδράσεις των πολιτών». Αναφέρει ότι οι αντιστάσεις που ήδη αναπτύσσονται στην εργασία, την παιδεία, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους, αποτελούν μία πρώτη απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η οποία θα παίρνει όλο και ευρύτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά… » μπροστά στην «προκλητικά μεροληπτική πολιτική, υπέρ του ασύδοτου πλούτου», τον «ακρωτηριασμό» της δημοκρατίας, την «εικονική πραγματικότητα».