Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εγκατάσταση των χωρικών και των θεματικών αντιπεριφερειάρχων Ηπείρου.
Προηγήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά την οποία έγινε ενημέρωση για διαδικαστικά ζητήματα από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και συναποφασίστηκε το βραχυπρόθεσμο πλαίσιο δράσης της Περιφερειακής Αρχής.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Ξεκινάμε μια νέα περίοδο, έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να βοηθήσουμε την Περιφέρειά μας, και τους κατοίκους της περιοχής. Θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς ώστε να πάρει η Ήπειρος τη θέση που πρέπει στα όρια της Ευρώπης και της πατρίδας μας. Το έργο που μας περιμένει είναι μεγάλο, το έχουμε συνειδητοποιήσει και είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτό τον τόπο».

Ωδείο Άρτας
Ξεκίνησαν οι εγγραφές
Το Ωδείο Άρτας σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 και πραγματοποιούνται καθημερινά Πρωί 10:00-12:00 και Απόγευμα 17:30-22:00.Στο Ωδείο λειτουργούν σχολές Κλασικής , Βυζαντινής , Παραδοσιακής και Σύγχρονης Μουσικής. Για περισσότερες πληροφορίες : Ωδείο Άρτας – Καραϊσκάκη 21. Τηλέφωνο 2681073404.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 10/09/2019 ημέρα Τρίτη στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Άρτας.
Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. .
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:
•Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
•Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
•Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
•Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Στη Βουλή «το αιματάκι μπαχαλάκια» του Μαρκόπουλου..
Στη Βουλή και στην επιτροπή δεοντολογίας φέρνει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη τις… δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια».
Η κ. Γεροβασίλη ζητεί από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις Μαρκόπουλου και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής από τον οποίο ζητεί να θέσει το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας του κοινοβουλίου.
Αναλυτικά η επιστολή της κ. Γεροβασίλη είναι η ακόλουθη:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα
Θέμα: Παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών από τον βουλευτή της ΝΔ. κ΄. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο για δηλώσεις του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», χθες το πρωί (3/9/2019), ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, ανέφερε επί λέξει: «Όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια, αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πωπω το παιδί»
Όπως αντιλαμβάνεστε κύριε πρόεδρε, η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ. προσβάλλει τον Βουλευτή και το κύρος του κοινοβουλίου. Εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής, έχετε την υποχρέωση να παρεμβαίνετε για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσµού και των Βουλευτών, τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και κατά την εν γένει δημόσια παρουσία τους.
Σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις.
Με τιμή, Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γεροβασίλη Όλγα»…

Συνεδριάζει την Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
Συνεδριάζει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10,30 π.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, προκειμένου να εκλεγούν τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 και 74 του ν. 3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 71 του ν. 4555/2018 και 2 του ν. 4623/2019, αντίστοιχα.

ΠΗΓΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ 8-9-2019
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 11η πρωινή στις Πηγές Άρτας Ιστορικής έδρας του δήμου Γεωργίου . Καραϊσκάκη και στην Πλατεία Προέδρου Β. Καπερωνη,(Κεντρική Πλατεία Πηγών) κατά τον εορτασμό του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, από την Οργανωτική Επιτροπή Ενοριτών με την εθελοντική συνδρομή συγχωριανών μας και με την στήριξη μελών της Αδελφότητας Πηγιωτών, θα αναβιώσει για μία ακόμη φορά, το παραδοσιακό κεντρικό πανηγύρι του χωριού .
Θα παρατεθεί δωρεάν γεύμα [πλην ποτών] στους προσκυνητές, με την ορχήστρα δημοτικών τραγουδιών του Παναγιώτη Νικολάου και ελεύθερο χορό.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «Στην συνάντηση αυτή των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να νοιώσουμε νοσταλγικές στιγμές αλλά και να δοκιμάσουμε τις ντόπιες παραδοσιακές συνταγές. Η διοργάνωσή που στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και τις προσφορές των συγχωριανών μας, ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται και εφέτος. Σκοπό έχει στις δύσκολες ημέρες που περνάμε όλοι μας, να διατηρηθεί ζωντανό αυτό έθιμο αφού τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει όπως και πολλά άλλα παραδοσιακά πράγματα, λόγω νέων ευδαιμονιστικών και καταναλωτικών συνηθειών».

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην 84η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019.
Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα τους στο Περίπτερο της ΠΔΕ (με συγκεκριμένες ποιοτικές συσκευασίες προϊόντων και κάρτες- φυλλάδια της εταιρίας τους) να επικοινωνήσουν με τον Ανάδοχο (πληροφορίες κα. Χριστίνα Νεοφωτίστου στα τηλ. 2621030087 και 6988415650 ) ώστε να δοθούν συγκεκριμένες διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή των συσκευασιών των προϊόντων έως και την Τετάρτη 4/9/2019 και διεύθυνση Αρέθα και Παπαδιαμάντη Πάτρα πίσω από την ρωμαϊκή γέφυρα στο ισόγειο υπόψη κ. Ακριβή Ανδριακοπούλου.
Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι τόσο η συμμετοχή σας στο περίπτερο όσο και η μεταφορά των προϊόντων σας στη Θεσσαλονίκη θα είναι δωρεάν.