Ανήλικος έκλεψε 250 ευρώ από ταξί

Ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία έκλεψε χρηματικό ποσό από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) στην Άρτα, ενώ σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος της μητέρας του ανήλικου δράστη.
Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ανήλικου ημεδαπού.
Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος της μητέρας του ανήλικου δράστη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, ο δράστης την 28-04-2020 το βράδυ στην Άρτα, αφαίρεσε από το εσωτερικό Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού
Συνελήφθη, στις 09-05-2020 το βράδυ, σε περιοχή της Ηπείρου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος λειτουργούσε, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη συλλογή αρωματικού φυτού 
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συνελήφθη αλλοδαπός, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας Ιωαννίνων, για παράνομη συλλογή ποσότητας αρωματικού-θεραπευτικού φυτού
Στις 09-05-2020 το βράδυ σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην παραπάνω περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους -24- κιλών και -500- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.
Παράλληλα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.