Αναβάθμιση του Ημικόμβου Κομποτίου

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος
Θετικά γνωμοδότησε στη προχθεσινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης επί των εξής Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:
• Κατασκευή ασφαλών και συγχρόνων ισόπεδων οδικών κόμβων στη συμβολή : α) της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την περιφερειακή οδό και τη σήραγγα αεροδρομίου και β) της περιφερειακής οδού με την οδό Φιλικής Εταιρείας», στην Δ.Ε. Ιωαννιτών, Δήμου Ιωαννιτών και στη Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων.
• Αναβάθμιση του Ημικόμβου Κομποτίου της Ιόνιας Οδού και την Τροποποίηση της υπ. αρ. 141564/25.07.2005 ΑΕΠΟ: “Ιόνια Οδός: Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς)–Νότιο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) – Ιωάννινα (Ελεούσα)” (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει)», στα όρια του Δ. Νικολάου Σκουφά, Π.Ε. Άρτας.

Δήμος Αρταίων
Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ
Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργανώνει την Κυριακή 21Μαρτίου και ώρα 11:00-13:30, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών “Η γνώση σώζει ζωές”
Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές Α’ Βοήθειες και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), και θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το διαδικτυακό σεμινάριο απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 26813 62107 & 26810 22191 ή στο e-mail: komilagiou@arta.gr.
Αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο παραπάνω e-mail καταχωρείστε αυτόματα ως συμμετέχων και θα ενημερωθείτε σχετικά με το σύνδεσμο (link) για την online παρακολούθηση του σεμιναρίου και αναλυτικές οδηγίες για τη σύνδεση.

Βασίλης Γιόγιακας: «να ενταχθούν εκπαιδευτές και σχολές οδήγησης στα μέτρα στήριξης»
Την ένταξη των σχολών οδήγησης στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου εκπαιδευτών σχολών οδήγησης εμφάνισαν αυξημένο κύκλο εργασιών το 2020 σε σχέση με το 2019 – κατά το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου δε λειτουργούσαν – με αποτέλεσμα να μη δύνανται να ενταχθούν σε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή και άλλα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης. Ερωτά, επομένως, τους δύο Υπουργούς αν θα εξαιρέσουν τις σχολές οδήγησης από την προϋπόθεση μείωσης του κύκλου εργασιών ώστε να μπορούν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές. Για το ζήτημα που έχει προκύψει ο Βασίλης Γιόγιακας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Παράταση έναρξης υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών
Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μετατίθεται για την 1/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.
Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31/10/2021.

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για τον πρωτογενή τομέα
Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα υπό το φως της πανδημίας, αλλά κυρίως, προτάσεις για την ανάκαμψή του, οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την ερχόμενη Πέμπτη, 18.03.2021, στις 18.30’, στην οποία θα μιλήσει η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά. Στην εκδήλωση με τίτλο “Η ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα”, θα μιλήσουν επίσης:
-Γιώργος Καρμεντζάς, Καθηγητής Παν. Αιγαίου
– Μόσχος Κορασίδης Πρώην Γ.Γ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
– Χάρης Λιούρης, Αγροκτηνοτρόφος Πρόεδρος Α.Σ. Ιωαννίνων
– Απόστολος Πάνας, Βουλευτής, υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης
– Θανάσης Πετρόπουλος, Πρόεδρος Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου.
– Κώστας Τσιμπούκας, καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συντονίζει: Μιχάλης Τζελέπης, Γραμματέας Τομέα Αγρ. Ανάπτυξης
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από το κανάλι Youtube του Κινήματος.