ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ –Τμήμα ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της με ρόστερ 25 αθλητριών
Ξεκίνησε τη Δευτέρα την προετοιμασία της η Αναγέννηση με ρόστερ 25 αθλητριών και όλα της τα περσινά όπλα (Τσιομπάνου, Νταβίντοβιτς και τις υπόλοιπες αθλήτριες ), αλλά και την Ολίνα Ανδρίτσου, που επέστρεψε ξανά στην Άρτα, μία μεταγραφή που σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά στην περιφέρεια και θα κάνει ισχυρό δίδυμο με την πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, Χριστίνα Τσιομπάνου.
Η Αναγέννηση, που η ιστορία της την κάνει πάντα να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στην κορυφή, θα έχει προπονητή για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Γιώργο Τσέλιο και τον Σωτήρη Ντάλα, μία συνταγή γνώριμη για τους φιλάθλους της Αναγέννησης.

Οι φίλαθλοι ανυπομονούν να δουν και πάλι από κοντά την “βασίλισσα” του χάντμπολ και σίγουρα φιλοδοξούν να τη δουν και πάλι ψηλά με τίτλους.
Αρωγός και μεγάλος χορηγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η ΙΟΝ, που είναι πάντα δίπλα στην Αναγέννηση Άρτας όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική και ευρωπαική της πορεία.
Εν μέσω πανδημίας η διοίκηση του συλλόγου έχει λάβει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των αγώνων και είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο ευχόμενη το φετινό πρωτάθλημα να κυλήσει ομαλά και.να διεξαχθεί με τους κανόνες που θα δοθούν από την ΟΧΕ.
Σίγουρα η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της ιστορίας της Αναγέννησης, της ομάδας την πόλης μας

Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα Δωρεά 3.000τεστ και συστήματος διάγνωσης COVID-19
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με μία νέα δωρεά για την κάλυψη 3.000 διαγνωστικών τεστ COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της πανδημίας.
Με τη συγκεκριμένη δωρεά,το Θριάσιο συγκαταλέγεται μεταξύ των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας που διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής για την ταχεία και αξιόπιστη διάγνωση της νόσου. Τα συγκεκριμένα τεστ – τύπου NVD-CV-012 Novodiag Covid Test IVD -διενεργούνται σε συνδυασμό με το προηγμένο εργαστηριακό σύστημα συνδρομικής διάγνωσης COVID-19 τύπου NVD-INST-B Novodiag CE/IVD, το οποίο αποτελεί μία πλήρως αυτοματοποιημένη λύση που παρέχει αποτελέσματα μέσα σε μία ώρα και διατίθεται από την εταιρεία HELIX. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Θριάσιου Νοσοκομείου για τη δημιουργία χώρου βραχείας νοσηλείας και την παροχή δύο υπερσύγχρονων αναπνευστήρων για όσους νοσηλεύονται εξαιτίας της νόσου.

Για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία
Συμμετοχή της Βουλής στην καμπάνια ευαισθητοποίησης
Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική ηλικία», με κοινωνικό μήνυμα ενημέρωσης και αφύπνισης, που θα προβληθεί στο κεντρικό κτήριό της, μεθαύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 (21:00 με 23:00).
Η πρόσοψη της Βουλής θα φωτιστεί με τη «χρυσή κορδέλα» (Golden ribbon), που αποτελεί το σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου στα παιδιά και τους εφήβους.
Η πρωτοβουλία για την προβολή του κοινωνικού μηνύματος ανήκει στην αστική με κερδοσκοπική εταιρεία «Καρκινάκι – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική ηλικία» σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «WinCancer».
Κάθε χρόνο, παγκοσμίως, διαγιγνώσκονται περισσότερα από 300 χιλιάδες παιδιά με καρκίνο, ενώ στην Ελλάδα νοσούν ετησίως 350 παιδιά, περίπου ένα παιδί κάθε μέρα.

Στα ΚΕΠ των Δήμων ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων ΕΟΠΥΥ
Με Απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Β’ 3768/7.9.2020) διαπιστώθηκε η συνδρομή των προϋποθέσεων για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών ατομικών αιτημάτων ΕΟΠΥΥ στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας αποφασίστηκε βάσει υπηρεσιακού σημειώματος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή ατομικών αιτημάτων ΕΟΠΥΥ μέσω ΚΕΠ βρίσκεται ήδη στις εξωτερικές εφαρμογές του πληροφοριακού συστήματος των ΚΕΠ και είναι έτοιμη για παραγωγική λειτουργία.
Αναλυτικότερα, για το ποια ακριβώς αιτήματα ΕΟΠΥΥ αφορά η ηλεκτρονική υποβολή στα ΚΕΠ, μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο των Υπουργικών Αποφάσεων, επιλέγοντας τα σημεία με χρωματική επισήμανση ανωτέρω.

Νέα Σινώπη Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκε κλοπή από αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων στην Νέα Σινώπη Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 28 έως 30-08-2020, εισήλθαν στα αποδυτήρια γηπέδου στην Νέα Σινώπη Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσαν πόρτες και παράθυρα αλουμινίου, είδη υγιεινής καθώς και εξωτερική σιδερένια πόρτα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανήλικος έκλεψε πατίνι
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανήλικος την 18/19-08-2020 αφαίρεσε από γκαράζ εξοχικής κατοικίας στην Πλαταριά Θεσπρωτίας δίτροχο ηλεκτροκίνητο πατίνι.
Το κλεμμένο πατίνι κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

Μεταφορά του Καταστήματος Alpha Bank
Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, δεν θα λειτουργεί το κατάστημα της Alpha Bank της Άρτας στην Περιφερειακή Οδό, αλλά θα εξυπηρετούνται οι πελάτες, στο Κατάστημα στην οδό Ξενοπούλου στο οποίο μεταφέρθηκαν οι εργασίες του Καταστήματος Περιφερειακής Οδού που εξυπηρετούσε έως σήμερα.

Καταρροϊκός σε εκτροφές της Αιτωλοακαρνανίας
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του νοσήματος του καταρροϊκού πυρετού (ορότυπος 4) των αιγοπροβάτων σε εκμεταλλεύσεις των ευρύτερων περιοχής της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του νοσήματος περιορίζοντας τις μετακινήσεις των αιγοπροβάτων ανάλογα με το επίπεδο υγειονομικού κινδύνου, προκειμένου να αποκλειστεί η περεταίρω εξάπλωση.

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και οι αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, παρακολουθούν την εξέλιξη της εξάπλωσης του νοσήματος και λαμβάνουν άμεσα τα αναγκαία κατά περίπτωση μέτρα πρόληψης και ελέγχου.
Τα συμπτώματα του νοσήματος στα πρόβατα (τα οποία είναι τα πιο ευαίσθητα) είναι πυρετός, αδυναμία, ανορεξία, οίδημα χειλέων, στόματος, οφθαλμών και αυτιών, βλεννοπυώδες ρινικό έκκριμα, που φράσσει τα ρουθούνια, οίδημα γλώσσας, που μπορεί να γίνει κυανή, έλκη και νεκρώσεις του στόματος με έντονη σιελόρροια, χωλότητα, ποδοδερματίτιδα, έντονη ερυθρότητα και πετέχειες στην περιοχή της στεφάνης στο άνω τμήμα των χηλών.