Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για την κατάρτιση πτυχιούχων

To Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Kρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οργάνωσε και υλοποίησε από το φθινόπωρο του 1998 εγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.M.Σ.) για την κατάρτιση πτυχιούχων στην ειδίκευση EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA − ΦIΛOΣOΦIA TΩN EΠIΣTHMΩN.

Το συγκεκριμένο Δ.Δ.Π.M.Σ. οδηγεί στην απονομή:
α) Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ελάχιστης διάρκειας 4 εξαμήνων)
β) Διδακτορικού Διπλώματος Φιλοσοφίας (ελάχιστης διάρκειας 6 εξαμήνων),
εξασφαλίζοντας με την εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών και των υποψηφίων διδακτόρων του την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και την ικανοποίηση των ερευνητικών, εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας. Οι κάτοχοι των διπλωμάτων αυτών αποκτούν τη δυνατότητα να εργασθούν ως διδάσκοντες και ερευνητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα, ως εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση και ως στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως αποδεικνύεται από την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. λειτουργεί χωρίς δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ενώ η εισαγωγή σε αυτό προϋποθέτει εξέταση φακέλου υποψηφίου και συμμετοχή σε εξετάσεις. Ειδικότερα, ως προς τις εξετάσεις για την εισαγωγή νέων μεταπτυχιακών φοιτητών, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι η 14η Σεπτεμβρίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος Φιλοσοφίας, στην οικεία προκήρυξη: https://philosophy.uoi.gr/2020/06/07/d-d-p-m-s-quot-elliniki-filosofia-filosofia-ton-epistimon-quot-prokiryxi-kai-yli-gia-tis-exetaseis-eisagogis-metaptychiakon-foititon-akad-etos-2020-2021/ .