Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής Δημήτρη Βάσσου

Συνεχίζεται η έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Βάσσου, στην Δημοτική πινακοθήκη” Γ Μόραλης”. Ο δημιουργικότατος, Δημήτρης Βάσσος, πρώην διευθυντής Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης, εκθέτει τα έργα του σε μία έκθεση που θα διαρκέσει έως και 13 Δεκεμβρίου. Η έκθεση που αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές ενότητες ως προς την θεματογραφία προκάλεσε θετι- κότατα σχόλια. Μια μεγάλη στιγμή στα εικαστικά της πόλης. Επισκεφθήτε την .

Νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΔΣΝΑ o Ευστάθιος Γιαννούλης

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΔΣΝΑ, πρώην Δήμαρχος Ν. Σκουφά
κ. Γιαννούλης Ευστάθιος ο οποίος είχε και την πρώτη του συνάντηση με τους Διευθυντές του Φορέα ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της υπηρεσίας.
Έμπειρος Αυτοδιοικητικός και βαθύς γνώστης σε θέματα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης των Αποβλήτων ο κ. Γιαννούλης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Η πρόταση του κ. Πατούλη να αναλάβω το δύσκολο έργο της Γενικής Γραμματείας ενός φορέα ο οποίος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Διαχείριση των Απορριμμάτων στον Νομό Αττικής αποτελεί τιμή για μένα, δικαίωση των προσπαθειών μου, και επιβράβευση της πορείας μου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη που μου εμπιστεύτηκε την υπεύθυνη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ».

Παρουσίαση από τον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής. Η ζωή η δράση του και η συμβολή στην ανάπτυξη της επιστήμης
Στο Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς (Βιβλιοθήκη του Δήμου Κηφισιάς –Έπαυλη Δροσίνη, Αγίων Θεοδώρων και Κυριακού) θα παρουσιάσει το θέμα:«Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Η ζωή η δράση του και η συμβολή στην ανάπτυξη της επιστήμης» ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης. Τον εισηγητή θα παρουσιάσει ο συντονιστής του Σεμιναρίου Ιστορίας , ιστορικός Βλάσσης Αγτζίδης. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ.

Επιμελητήριο Άρτας
Γενική συνέλευση Εθνικού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών
Στη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών συμμετείχε το Επιμελητήριο Άρτας, δια της εκπροσώπου του κας Γεωργίας Κωστούλα.
Η Γενική Συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρευρέθηκαν γυναίκες επιχειρηματίες – εκπρόσωποι από τα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας, που αποτελούν μέλη του ΕΕΔΕΓΕ και πολλοί ακόμα σημαντικοί εκπρόσωποι φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που θα αναλάβει στο προσεχές διάστημα το Δίκτυο και συγκεκριμένα στοχευμένες δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης των γυναικών, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις, που θα αφορούν επίσης, τον επιχειρηματικό τομέα και τις δημιουργικές βιομηχανίες με διάχυση σε ολόκληρη τη χώρα.
«Το EEΔΕΓΕ, εκπροσωπώντας 250.000 γυναικείες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, στοχεύει στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στην ισόρροπη συμμετοχή των φύλων και στην προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης. Είναι o θεσμοθετημένος φορέας στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μιας και το εννεαμελές Διοικητικό του Συμβούλιο αποτελείται από εκλεγμένες επιχειρηματίες από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας. Αυτή είναι η δύναμή μας, το εκτενές δίκτυο επιμελητηρίων που καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα» υποστήριξε η κα Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Υποβάλλεται για ένταξη στο ΕΣΠΑ το «Πράσινο Σημείο» 
Τον φάκελο για την ένταξη του «Πράσινου Σημείου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» θα υποβάλει ο δήμος Ιωαννιτών μετά την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
Η πρόταση, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Νατάσα Τύρου- Ούζα, έχει συνολικό προϋπολογισμό 910.000 ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποέργα, εκ των οποίων το πρώτο αφορά την κατασκευή του πράσινου σημείου και το δεύτερο την προμήθεια του εξοπλισμού.Τα πράσινα σημεία αποτελούν μία δοκιμασμένη πρακτική και βασίζονται στη συμμετοχή των πολιτών. Το Πράσινο Σημείο του δήμου Ιωαννιτών θα κατασκευαστεί σε έκταση της κοινότητας Ανατολής, πλησίον της λεωφόρου Νιάρχου και περιλαμβάνεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και στο Σχέδιο του δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα προσφέρει τη δυνατότητα χωριστής συλλογής μιας σειράς υλικών, τα οποία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται. Ο κύριος εξοπλισμός του Πράσινου Σημείου θα αποτελείται από μέσα συλλογής / προσωρινής αποθήκευσης (container, press-container, μεταλλικούς κάδους τύπου καμπάνας, πλαστικά παλετοκιβώτια, δίτροχους πλαστικούς κάδους, πλαστική δεξαμενή, μεταλλικό κάδο αποθήκευσης λαμπτήρων φθορισμού και συρμάτινα καλάθια) και λοιπό εξοπλισμό (γεφυροπλάστιγγα με μεταλλική γέφυρα, ζυγό βιομηχανικής χρήσης, ηλεκτροανυψούμενο περονοφόρο, ελαστιχοφόρο φορτωτή, φορητό τεμαχιστή πρασίνων και σήμανση-πινακίδες).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: “Οι λαογραφικές και εθνογραφικές μαρτυρίες στην ψηφιακή εποχή
Επιστημονική συνάντηση τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού και των δράσεων της ομάδας DARIAH_GR/ΔΥΑΣ της Ακαδημίας Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική συνάντηση τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, με θέμα
Οι λαογραφικές και εθνογραφικές μαρτυρίες στην ψηφιακή εποχή: ιστορικές αποτιμήσεις, δυνατότητες και προκλήσεις.
Ομιλητές θα είναι ο Ιωάννης Καραχρήστος και ο Παρασκευάς Ποτηρόπουλος, Ερευνητές Γ’ βαθμίδας, ΚΕΕΛ Ακαδημίας Αθηνών και συνομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Καμούζης, Ιστορικός, Ερευνητής Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και ο Γιώργος Τζεδόπουλος, Ιστορικός.

Για πρώτη φορά στην πόλη το Arta Smart City Hackathon & Innovation Hub
Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, διοργανώνει το Arta Smart City Hackathon & Innovation Hub που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.
Το Arta Smart City Hackathon & Innovation Hub διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη της Άρτας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Δήμου Αρταίων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς στο χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Αρταίων για την Έξυπνη Πόλη, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μεμονωμένες ομάδες, αναγνωρισμένοι Εθνικοί φορείς, καθώς και εταιρείες τεχνολογίας παγκόσμιας εμβέλειας.
Για Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://www.artainnovation.gr/

Ένας Έλληνας στην Ανταρκτική
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας, ένας εξαίρετος επιστήμονας που επιλέχθηκε από την ΝΑΣΑ για μια καταπληκτική αποστολή στην Ανταρκτική, θα είναι κοντά μας. Θα παρουσιάσει το βιβλίο του, που θα μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο της Ανταρκτικής και μέσω της ώσμωσης των εμπειριών του θα μας ταξιδέψει.
Συνδιοργάνωση από το σύλλογο βιβλίου Άρτας και το σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος
«Θα χαρούμε πολύ να είστε κοντά μας».
Για το σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος
Κατσωτης Βασίλης.

Η 11 Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας συνεχίζει για 7η χρονιά να συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής προσφοράς σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του προσφέροντας: Τρόφιμα μακράς διαρκείας, και Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει η συγκέντρωση των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αρταίων και στο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών.

-Τετάρτη 11/12 Αγριόγιδο: ο κυρίαρχος των βουνών, ώρα 20:30 Χαρητάκης Παπαϊωάνου, Σύλλογος Αγριόγιδο στα βουνά
-Τετάρτη 18/12 Προβολή ταινίας: Trekking στο Everest Base Camp και ανάβαση στο Island Peak 6189 m, ώρα 20:30 Χρήστος Λάμπρης
-Σάββατο 21/12 Open climbing day: αναρρίχηση στην πίστα μας για μικρούς και μεγάλους ώρα 18:00 – 21:00
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2681028030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9-10 μμ.

Το Μονοπάτι και η Γέφυρα Της Πλάκας Δύο προσεγγίσεις αποκατάστασης ιστορικών υποδομών
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών με αφορμή την επερχόμενη ολοκλήρωση της αναστήλωσης του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του, συνδιοργανώνει με την ομάδα «Μπουλούκι» και το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (TEE) επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Το Μονοπάτι Και η Γέφυρα Της Πλάκας.
Δύο προσεγγίσεις αποκατάστασης ιστορικών υποδομών» Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου «Το Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14-16, 1ος όροφος). Ώρα έναρξης: 18.30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Χρήστος Γιαννέλος, Πολιτικός Μηχανικός MSc και Yποψήφιος Διδάκτωρ του ΕΜΠ θα μας παρουσιάσει αναλυτικά τους προβληματισμούς που προέκυψαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας. Επίσης, ο Γρηγόρης Κουτρόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και μέλος της ομάδας Μπουλούκι θα μας μεταφέρει την εμπειρία της εκπαιδευτικής δράσης «ΚΕΛΝΤΕΡΙΜΙ Χ2», κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η αποκατάστασης του ιστορικού μονοπατιού που οδηγεί στη γέφυρα της Πλάκας. Θα προηγηθεί καλωσόρισμα από τον Αλέξανδρο Χάιδα, Πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, καθώς και χαιρετισμοί από τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές φορείς της εκδήλωσης.Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι σύλλογοι: Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Νομού Αχαΐας και Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διοργάνωση Θεματικών Εργαστηρίων σε Πάτρα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και Κέρκυρα
Καθιέρωση branding τυροκομικών προϊόντων και προϊόντων κρέατος
Με γνώμονα την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και την παραγωγή νέων προϊόντων τυριού και κρέατος της Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει θεματικά εργαστήρια
-στην Πάτρα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 09.30 στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 (Αγίου Ανδρέου 47 & Κολοκοτρώνη 3)
-στη Πρέβεζα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 15.00 στο Ξενοδοχείο Hotel Margarona Royal (Επαρχιακή Οδό Πρεβέζης-Αγίου Θωμά) και
-στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία (Λόφος Αγίας Τριάδος).
-Στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 15.30 στο Δημόσιο ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Κέρκυρας, Ευαγγέλου Ναπολέοντος 12, Μανδούκι

Τα θεματικά εργαστήρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου MeDInno -“Joint development of innovative processes and products based on local dairy and meat tradition pertaining to ruminant farming and relevant agri-food sectors” στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας “Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.
Σκοπός των εργαστηρίων είναι να συγκεντρώσουν ιδέες και απόψεις αναφορικά με την εμπορική ταυτότητα (branding) των τυροκομικών προϊόντων και προϊόντων κρέατος που παράγονται στην Ήπειρο μέσα από μία συμμετοχική διαδικασία στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, καθώς και εκπρόσωποι φορέων με συναφή αρμοδιότητα.

ΕΚΑΒ: «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».
To EKAB, ως ο μόνος επίσημος Δημόσιος Φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια της ανάδειξης του πολύπλευρου κοινωνικού του έργου και στοχεύοντας στην επικοινωνία του ευρύτερου φάσματος των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του προς τους πολίτες, διοργανώνει για 7η χρονιά την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα: «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.
Βάσει των παραπάνω, από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2019 στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης, από στελέχη των Παραρτημάτων και των Τομέων του ΕΚΑΒ, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Αρωγοί της προσπάθειας του ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αποτελούν οι τοπικοί και περιφερειακοί θεσμικοί & ιδιωτικοί φορείς αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, έχει ως εξής:
-Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 10:00-14:00 Αύλειος χώρος Δημαρχείου, Πρέβεζα
-Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 10:00-14:00 Πλατεία Κιλκίς, Άρτα
-Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 10:00-14:00 Πλατεία Πύρρου-έναντι Περιφέρειας, Ιωάννινα
-Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 10:00-14:00 Πεζόδρομος Γρηγορίου Λαμπράκη, Ηγουμενίτσα
-Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 10:00-14:00 Αύλειος χώρος Νομαρχίας, Κέρκυρα