Ανακοίνωση- απάντηση στη «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ηπείρου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συνεχίζει να καλλιεργεί το μύθο, ότι ανεξάρτητα των νόμων που ισχύουν, για ό, τι γίνεται ή δεν γίνεται στην Ήπειρο ευθύνεται η Περιφερειακή Αρχή. Παρά το γεγονός ότι τα σενάριά της κατ΄ επανάληψη έχουν διαψευστεί, όπως αυτό με τη λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων και των ΣΜΑ, για τα οποία χθες ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάλεσε τους συμβούλους της να παραδεχτούν και να αποκαταστήσουν τις ανακρίβειες τις οποίες επί μήνες διακινούσαν, σήμερα επανήλθε στο θέμα των σχολικών εκδρομών, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας. Και συνεχίζει: «Ούτε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν εμπλέκονται στους προληπτικούς ελέγχους για τις σχολικές εκδρομές, ούτε η σαφής ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για τον τρόπο που ελέγχονται τα λεωφορεία των σχολικών εκδρομών, τους «έπεισαν» για την αστοχία των ισχυρισμών τους περί «αρμοδιότητας». της Περιφέρειας.

Στη σημερινή της ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» συγχέει (σκόπιμα ή όχι αδιάφορο), τη λειτουργία των Μικτών Κλιμακίων με τους γενικούς ελέγχους που αυτά προβλέπεται να εκτελούν σε κάθε όχημα και όχι στοχευμένα για τις σχολικές εκδρομές. Για τις σχολικές εκδρομές με τουριστικά λεωφορεία υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2020, με την οποία οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων πρέπει να απευθύνονται εγγράφως «στη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος των οχημάτων (έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματικήάδεια οδήγησης, έγγραφα οδηγού κ.λπ.), λίγο πριν την αναχώρηση των εκδρομέων».
Επί της ουσίας τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, έχουν συμπληρωματικό ρόλο και τα τελευταία χρόνια (εξαιτίας της μη έκδοσης Κ.Υ.Α. από τα συναρμόδια Υπουργεία) υπολειτουργούν σε όλη τη χώρα, με τις αρμοδιότητές τους να τις έχουν αναλάβει αποκλειστικά οι κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας.
Είναι καιρός η «Λαϊκή Συσπείρωση» να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί αόριστα και μονότονα να επικαλείται την «εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων», να θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία επιχειρήσεων και να θίγει υπολήψεις. Οφείλει να αναφέρει ονόματα και διευθύνσεις, νόμους και διατάξεις.
Προς το παρόν, περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη ανακοίνωσή της «Λαïκής Συσπείρωσης» για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, από την οποία θα κριθεί η αξιοπιστία των όσων υποστήριζε και για το ποιος τελικά ήταν ο πραγματικός σκοπός των πολυάριθμων ανακοινώσεών της».