Ανακοίνωση μη υποψηφιότητας του Καραμπίνα Αντώνη στην ΟΝΝΕΔ Άρτας

Σεβόμενος την εσωκομματική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και αφότου ολοκληρώθηκε η υποβολή των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και τοπικών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Άρτας, στις επικείμενες εκλογές. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανανέωση είναι βασικό συστατικό στις πολιτικές οργανώσεις και ειδικά στις πολιτικές νεολαίες. Οφείλουμε, όχι μόνο να σκεφτόμαστε ως νέοι αλλά και να λειτουργούμε έτσι στην πράξη.

Η ΟΝΝΕΔ στην Άρτα, πρωτοστάτησε σε όλες τις εκλογικές μάχες καθώς και οργανωτικά στις εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Κυρίως όμως, με τις δράσεις, παρεμβάσεις και τις καμπάνιες της, πρωτοστάτησε για τη νέα γενιά εκφράζοντας παράλληλα, νεανικό, πολιτικό λόγο ενώ η πραγματική επιβράβευση είναι ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δείχνοντας έτσι εμπράκτως, την αποδοχή μας στις νέες και στους νέους του νομού μας. Οι δράσεις, οι εκδηλώσεις που διοργανώσαμε, έπειτα από πολλά χρόνια, και η εν γένει παρουσία μας, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη για τους επόμενους που παραλαμβάνουν την σκυτάλη.

Είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε την οργάνωση ‘’όρθια’’, με διαφανείς διαδικασίες, ανοικτή για όλους και κυρίως ζωντανή τα δύσκολα χρόνια του λαϊκισμού της αριστεράς που ήταν στην εξουσία αλλά και του μεγάλου στοιχήματος της ιστορικής Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Νιώθουμε επίσης ικανοποιημένοι, διότι αρκετά στελέχη μας εκτέθηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου 2019 όπου, κάποιοι εκλέχτηκαν και κάποιοι κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλα νούμερα με την απήχηση τους στην τοπική κοινωνία.
Κλείνοντας λοιπόν ο κύκλος μου, ως Πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Άρτας, εξέρχομαι εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον της οργάνωσης αλλά και της εκπροσώπησης των νέων στον νομό μας, αφού η συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική.

Το κυριότερο όμως είναι, ότι βγαίνω όπως ξεκίνησα. Χωρίς «καθοδηγητές», ιδιοτελείς σκοπούς και επιδιώξεις αυτοπροβολής αλλά με το σημαντικότερο: με εξαιρετικούς, πραγματικούς νέους φίλους και ανθρώπους που γνώρισα από κάθε γωνιά της Άρτας και πραγματικά άξιζε τον κόπο. Αποχωρώ περήφανος που έμεινα όπως ξεκίνησα, με ιδέες και όνειρα και δεν επέτρεψα επ’ ουδενί σε κακές νοοτροπίες της ενασχόλησης με την πολιτική να με αλλάξουν ως άνθρωπο.
Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη της οργάνωσης που με τίμησαν με την ψήφο και την στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία τους Προέδρους της ΟΝΝΕΔ τον Κώστα Δέρβο και Παύλο Μαρινάκη.

Η ΟΝΝΕΔ, στελεχωμένη με άξιους συνεχιστές την επομένη των εκλογών, θα συνεχίσει να δίνει και στην Άρτα την μάχη των φιλελεύθερων και πατριωτικών μας ιδεών, για μια αλληλέγγυα και δημοκρατική κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για τους νέους και τις νέες.
Μια φορά ΟΝΝΕΔ, για πάντα ΟΝΝΕΔ.
Με εκτίμηση,
Καραμπίνας Αντώνης
Απερχόμενος Πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Άρτας