Ανακοίνωση του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα Τρίτη 21/5/2024 από κοινού με το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων την 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων για την προγραμματισμένη ημέρα ενημέρωσης των μαθητών/ τριών και των εκπαιδευτικών μας για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων (λ.χ. πυρκαγιών, σεισμών) με χρήση και μέσων προσομοίωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων: Στο διάστημα των 2 και πλέον ωρών που διήρκησε η συγκεκριμένη δράση στους χώρους των δύο σχολικών μονάδων ενημερωθήκαμε και εκπαιδευτήκαμε θεωρητικά και πρακτικά στην αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων και παράλληλα υπήρξε δυναμική αλληλεπίδραση επί του πρακτέου, όπου αρκετές φορές οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Σχολείου «απεγκλώβησαν ως διασώστες» τους «εγκλωβισμένους» διασώστες με τη βοήθεια των δύο εκπαιδευμένων σκύλων της 5ης Ε.Μ.Α.Κ.

Ευχαριστούμε ειλικρινά όλη την ομάδα της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον διοικητή της κ. Θανάση Γκόλια που μας επισκέφθηκαν σε αυτήν την «ασυνήθιστη» για εμάς ημέρα.

Η μεστή και πλήρως παιδαγωγική προσέγγισή τους και τα όμορφα σχόλια από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος, μας οδηγούν στον προγραμματισμό στο εγγύς μέλλον και άλλων τέτοιου τύπου «ημερών», για τη βέλτιστη εξοικείωση όλων μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που είναι πλέον μέρος της ζωής μας».