«ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Πρόταση ψηφίσματος για το λαό της Παλαιστίνης

Θέμα για πρόταση ψηφίσματος για το λαό της Παλαιστίνης προς συζήτηση-απόφαση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο καταθέτει η παράταξη «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και ο επικεφαλής της Ιωάννης Στέφος.
Στην σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες κορυφώνεται η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας με την επίθεση στη Ράφα, με πολλαπλές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σαφείς ενδείξεις διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, μεταξύ των οποίων κι εκείνου της εθνοκάθαρσης, για το οποίο οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καλούν πια ανοικτά και δημόσια. Και όσο γίνεται προσπάθεια οι καταπιεσμένοι να ενοχοποιούνται για τα εγκλήματα των καταπιεστών τους, εμείς δεν μπορούμε να σιωπούμε.

Το παρόν κείμενο – ψήφισμα αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που μετρά τουλάχιστον 35.000 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 14.000 παιδιά τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες εκτοπισμούς από τη Ράφα , εξαθλίωση , πείνα και τρομοκρατία για έναν δοκιμαζόμενο λαό ,που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές.

Ζητούμε
1. Την άμεση κατάπαυση κάθε στρατιωτικής επιχείρησης σε βάρος του άμαχου πληθυσμού της Παλαιστίνης και τον τερματισμό της γενοκτονίας και του εκτοπισμού
2. Την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους
3 Την απεμπλοκή της χώρας μας από το συντελούμενο έγκλημα
4. Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής ΟΗΕ στις 10 Μαΐου 2024 και την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015».