Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε ΑΡΤΑΣ

Ανοίγουν τα φροντιστήρια ΜΕ από την Δευτέρα 11 Μαίου, τηρώντας αυστηρά τα κατάλληλα μέτρα για να παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα τα μέλη θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση με τους μαθητές τους για ένα χρονικό διάστημα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε ΑΡΤΑΣ. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Τα μέλη του Συλλόγου μας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα πιστά τις οδηγίες της πολιτείας στον αγώνα κατά του covid-19 αναστέλλοντας τη λειτουργία των επιχειρήσεών μας. Συγχρόνως με επίγνωση του εκπαιδευτικού μας χρέους σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας για διάστημα δυο μηνών με διαδικτυακά μαθήματα, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη εκπαιδευτική τους πορεία. Σήμερα, δύο μήνες μετά η χώρα μας φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γεγονός που επιτρέπει τη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η επιστροφή αυτή θα γίνει με διαφορετικούς όρους από αυτούς που εως τώρα γνωρίζαμε.
Λαμβάνοντας υπόψη μας

α] την ισχυρή σύσταση του Υπουργείου Παιδείας για συνέχιση της τηλεδιδασκαλίας στα φροντιστήρια ΜΕ
β] την απόφαση της ΓΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, που πάρθηκε σχεδόν ομόφωνα στις 3 Μαιου από 280 αντιπροσώπους όλης της χώρας και κινείται στην ίδια κατεύθυνση
γ] το γεγονός ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο και κόστος και κυρίως

δ] ότι το χρονικό διάστημα από την επανέναρξη των μαθημάτων για τη Γ Λυκείου στις 11 Μαίου έως την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 15 Ιουνίου δεν αφήνει περιθώριο για κανέναν μαθητή να νοσήσει, έστω και ελαφρά, και να μπει σε καραντίνα αποφασίσαμε στην ΓΣ του κλάδου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 8 Μαίου τα εξής :

1] τα φροντιστήρια ΜΕ θα είναι ανοιχτά από την Δευτέρα 11 Μαίου, τηρώντας αυστηρά τα κατάλληλα μέτρα για να παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες. Το ωράριο λειτουργιας των γραμματειών θα γνωστοποιείται σε γονείς και μαθητές από την κάθε φροντιστηριακή μονάδα
2] τα μέλη μας θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση με τους μαθητές τους για ένα χρονικό διάστημα, η διάρκεια του οποίου θα επανεξετάζεται από το ΔΣ ανάλογα με την πορεία της επιδημίας

3] ζητάμε απ τους μαθητές και τους γονείς τους να κατανοήσουν το σκεπτικό της απόφασής μας, να δείξουν εμπιστοσύνη στις ενέργειές μας και κάνουν για λίγο ακόμη υπομονή. Ευχή όλων μας είναι το συντομότερο δυνατόν να ξαναβρεθούμε δια ζώσης στις αίθουσες, αλλά ως τότε πρέπει να παραμείνουμε υγιείς και δυνατοί.
καλή δύναμη σε όλους»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΡΤΑΣ
Μετά τις ανακοινώσεις και οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, o Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας ανακοινώνει τα εξής:
1. Τα ΚΞΓ θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα 11 Μαϊου για τους μαθητές της Γ Λυκείου και τους ενηλίκους.
2. τα ΚΞΓ θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα 18 Μαϊου για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου.
3. Αν η εξέλιξη της κατάστασης είναι θετική, οι μαθητές του Δημοτικού θα επανέλθουν στα ΚΞΓ την 1η Ιουνίου, ημέρα επιστροφής στα σχολεία τους.
Τα ΚΞΓ – μέλη της PALSO διαβεβαιώνουν τους γονείς ότι θα τηρήσουν κατά γράμμα τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για την ασφαλή επάνοδο και φοίτηση των μαθητών στις τάξεις τους.