Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

«Ακόμα μία φορά ΔΥΣΤΥΧΩΣ γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας να εμποδιστεί συνάδελφος δημοτικός υπάλληλος να συμμετέχει στην διαδικασία κινητικότητας και να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του και είμαστε υποχρεωμένοι σαν συλλογική έκφραση των εργαζομένων να καταγγείλουμε την Διοίκηση του Δήμου Αρταίων μετά από την σχετική ενημέρωση –καταγγελία του θιγόμενου συναδέλφου προς το Σωματείο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ .

«Η Διοίκηση αποφάσισε ακόμα μία φορά επικαλούμενη ιδιαίτερες και αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες να μην επιτρέψει σε υπάλληλο του Δήμου Αρταίων να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στη διαδικασία της κινητικότητας, έτσι όπως αυτή καθορίστηκε με τον Ν.4440 / 2016, νόμο που θέσπισε την όλη διαδικασία της κινητικότητας, καθορίζοντας το πλαίσιο της , μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου με τη βούληση των εργαζόμενων. Ενώ η υπηρεσία υποδοχής (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.ΑΡΤΑΣ ) είχε ζητήσει από τις 12 /02 /2021 με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 22 /02 /2021 συγκεκριμένα απαιτούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, η Διοίκηση –ο Δήμαρχος και ο Γ.Γ. -όχι μόνο δεν απάντησαν εντός δέκα ημερών όπως ορίζει η διαδικασία, αλλά κρατάνε ακόμη και σήμερα τα έγγραφα αυτά στα γραφεία τους, χωρίς ούτε καν να τα χρεώσουν στα αρμόδια τμήματα του Δήμου. Εμείς από την πλευρά μας φρονούμε ότι η αντίθεση μας σε ανάλογες πρακτικές είναι αυτονόητη και το δηλώσαμε και στην τελευταία συνάντηση, την Παρασκευή 19η Φεβρουαρίου 2021 , με τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Ζέρβα όταν και μας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της Διοίκησης, προθέσεις αρνητικές για το όλο θέμα.
Τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις των πράξεων αυτών στην εργασιακή ζωή του συγκεκριμένου υπαλλήλου εφεξής θα είναι πλήρως καθοριστικά με αρνητικό τρόπο , αρνητικό και βλαπτικό για τον ίδιο , ουσιαστικά με de facto υπονόμευση και κατάργηση του δικαιώματος συμμετοχής μας στην κινητικότητα .

Το Σωματείο μας καλεί τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη να αλλάξει στάση και να αποστείλει άμεσα τα σχετικά έγγραφα στον φορέα υποδοχής, παρακειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης του υπαλλήλου, ενώ ταυτόχρονα, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να παρέμβει άμεσα για να σταματήσουν ενέργειες αιρετών που ακυρώνουν τελικά την όλη διαδικασία της κινητικότητας των συναδέλφων και την μετατρέπουν σε ένα αδειανό πουκάμισο .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ