Κανονικά η λειτουργία του 1ου Γυμνάσιου και 1ουΛυκείου Άρτας

Νέος λέβητας στο σχολικό συγκρότημα.
Κανονικά λειτουργεί το 1ο Γυμνάσιο κα 1ο Λύκειο Άρτας, που παρέμεινε κλειστό τις προηγούμενες ημέρες λόγω βλάβης στην κεντρική θέρμανση. Ο Δήμος κινήθηκε πολύ γρήγορα τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, με εργασία και μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα.
Στο σχολικό συγκρότημα, έχει πλέον εγκατασταθεί νέος λέβητας και έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές για τη λειτουργία του. Παράλληλα, οι σχολικές καθαρίστριες πραγματοποίησαν εκτενή και σχολαστικό καθαρισμό στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου.
Η Διεύθυνση των σχολείων, θα έχει μεριμνήσει το σύστημα θέρμανσης να έχει τεθεί σε λειτουργία από νωρίς το πρωί, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη σχολική καθημερινότητα.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση για θετικό Rapid Test
Έπειτα από ενημέρωση για θετικό rapidtestσε μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ηγουμενίτσας και εν αναμονή του αποτελέσματος του μοριακούελέγχου, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει προβεί ήδη στην εφαρμογή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης λόγω Covid-19 σύμφωνα και με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετεί τους πολίτες, μόνο κατόπιν ραντεβού, εκτός των περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης.
Επίσης οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου https://eservices.igoumenitsa.gr/για Πιστοποιητικό Γέννησης, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (ημεδαπών και αλλοδαπών), Πιστοποιητικό Εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων, Ληξιαρχική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης, Ληξιαρχική Πράξη Γάμου, Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου καθώς και κάθε γενική αίτηση, λαμβάνοντας αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου.

Στο Δημαρχείο Ιωαννίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την παρουσία της στα Γιάννινα για τα Ελευθέρια της πόλης.
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και κατά την συνάντηση συζήτησαν θέματα τόσο για την διαχείριση της πανδημίας όσο και ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη των Ιωαννίνων.
Το δημαρχείο επισκέφθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές του Νομού Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη.