Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η τετράδα της Άρτας

Ποιοι είναι υποψήφιοι σε Ιωάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία

Βαγγέλης Αργύρης: εκλογικός αγώνας με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος. Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.
Την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κηρύσσοντας πανηγυρικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα. «Από τη πρώτη Κυριακή ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να μην μπει η χώρα σε αστάθεια, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η καρέκλα και όχι το δημόσιο συμφέρον», διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Κατέκρινε σε υψηλούς τόνους την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πώς νοιάζονται μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας κι όχι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα στελέχη, τους υποψήφιους και τους δημοκρατικούς πολίτες σε ενότητα για να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για να τονίσει ακόμη περισσότερο τη σημασία του να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εθνικές εκλογές, είπε πώς «δεν διακυβεύεται αν το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει ένα διπλάσιο ποσοστό, διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο» και ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους γιατί η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ένα κομματικό χρέος αλλά είναι μία πατριωτική ευθύνη. Για να αλλάξει ο τόπος σελίδα. Για να ζήσουμε ξανά μέρες αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης».
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μίλησε για ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει τη δυναμική και την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς μεθοδευμένες επιθέσεις. «Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Είναι η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό. Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πόλωση που επεδίωξαν στη Βουλή για τη πρόταση δυσπιστίας.

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ένα αλληλοκαλυπτόμενο δίδυμο περιφρόνησης των θεσμών και φίμωσης των ανεξάρτητων αρχών και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία τον επιλέγει ως αντίπαλο. Το δίλημμα, λοιπόν, των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι: Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ασκούν την εξουσία ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας. Ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για το εθνικό συμφέρον, την πατρίδα, την κοινωνική ειρήνη, την ευημερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του “όλα για την εξουσία”», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και παρουσίασε τους άξονες ενός πρόγραμματος δέκα προτεραιοτήτων που υπηρετούν το όραμά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης, Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε πως «η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν μία ανοιχτή διαδικασία η οποία έγινε με βασικούς άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση του πιο ικανού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νομό, την ανανέωση στα πρόσωπα και την αύξηση της συμμετοχής των νέων».
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».
Αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».
Ο Βαγγέλης Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής»

Στην Ήπειρο υποψήφιοι είναι:
-ΑΡΤΑ
ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΑΡΕΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΜΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΡΙΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

-ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΓΑΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΡ. ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΛΙΑΓΚΟΥ ΑΝΘΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ
ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ
ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΜΠΑΚΟΛΑ ΝΤΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΤΣΙΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΟΣ – ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

-ΠΡΕΒΕΖΑ
BAΡΤΕΛΑΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΧΗΤΑ ΜΑΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΜΕΜΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΤΑΤΣΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΜΑΓΔΑ) ΙΑΤΡΟΣ

Δηλώσεις υποψηφίων
Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν

*Χρήστος Γκόκας: «Από τη σημερινή Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ ).
Στη μάχη των Βουλευτικών εκλογών ως υποψήφιος μέσα από τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν.
Με την κοινωνία στο προσκήνιο, με αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες!
Για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ , πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων!
Καλό μας Αγώνα!»

* Χρήστος Μέγας: «Για την ελπίδα στην Πατρίδα μας, για την προοπτική στη Νέα Γενιά!
Και επίσημα η υποψηφιότητά μου στο Νομό Άρτας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής»

*Κατερίνα Ρίζου: «Σήμερα (σ.σ. Κυριακή) στο ξενοδοχείο CARAVEL, όπου ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητά μου από τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ».

* Χριστίνα Μαρέτη: «Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα μου ως βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής . Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και το Κίνημα για την τιμή που μου έκαναν και να υποσχεθώ ότι θα κάνω τα πάντα για να είμαι αντάξια της επιλογής τους .
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την διασφάλιση της σταθερότητας , την κοινωνική δικαιοσύνη , την προοπτική και την εθνική αξιοπρέπεια».

*Θανάσης Μανταλόβας (Ιωάννινα): «Μεγάλη η τιμή, μεγαλύτερη η ευθύνη.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά από απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και της Κεντρικής Επιτροπής, αποτελεί μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου, μεγαλύτερη όμως είναι η ευθύνη της εκπροσώπησης -μαζί με τους άξιους συνυποψήφιους μου- της προοδευτικής παράταξης στη μάχη των επερχόμενων εθνικών εκλογών, κρίσιμων για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και της περιοχής μας.
Η κοινωνία μας βιώνει σήμερα, την υπονόμευση της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του κράτους, την προκλητική εύνοια προς μια μικρή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ολιγαρχία που συγκεντρώνει υπερκέρδη, τον πελατειακό λαϊκισμό που τροφοδοτεί την αναξιοκρατία και οικειοποιείται το κράτος και τους θεσμούς ως λάφυρο.
Από την άλλη υπάρχει η αγωνία της επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας, ο θυμός του εργαζόμενου, η απόγνωση του ελεύθερου επαγγελματία και του αγρότη, η απελπισία του άνεργου νέου, η λεηλασία της περιουσίας των νοικοκυριών από funds και επιτήδειους, η εμπορευματοποίηση της υγείας, η απαισιοδοξία και η αβεβαιότητα για το μέλλον.
Η χώρα μας, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από μια «αντεπίθεση» κόντρα στον ελιτισμό και την προκλητική εξυπηρέτηση λίγων και ισχυρών, από μια ρήξη με όσους υπηρετούν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, την πόλωση και την τυφλή αντιπαράθεση.
Η αλλαγή πολιτικής που έχει ανάγκη η χώρα μας, δεν είναι ένας ευκαιριακός εκλογικός στόχος για την προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Η ανάταση της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών και της Δημοκρατίας, είναι όρος επιβίωσης και προόδου του έθνους.
Τo ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα δώσει αυτή τη μάχη όπως γνωρίζει, με υπευθυνότητα, με αυστηρή προσήλωση στις προοδευτικές αξίες και πολιτικές, με την πίστη ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα για όλους τους Έλληνες.
Σ’ αυτή τη μάχη αξίζει να στρατευθούμε όλοι μας. Να γίνουμε η Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας»