Ανακύκλωσε και κέρδισε δώρα

Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει να επιβραβεύει με νέα κλήρωση
Το παιχνίδι της Ανακύκλωσης συνεχίζεται και ο Δήμος Αρταίων επιβραβεύει τους χρήστες του Followgreen, με μία ακόμη υπέροχη κλήρωση. Κερδίστε πόντους και δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση του 10ημέρου για ένα «Huawei Activity Tracker» στο followgreen.gr/arta/offer/search.
Η συμμετοχή στις κληρώσεις δώρων γίνεται μέσω της εξαργύρωσης πόντων επιβράβευσης, που προκύπτουν από το εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας. Επιπλέον, η ανάδειξη του νικητή/τριας πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποσταλεί στον χώρο της επιλογής του νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της.
Το Followgreen του Δήμου Αρταίων, είναι δίπλα σας και σας καλεί να μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες κληρώσεις. Μέχρι τότε συνεχίστε να κερδίζετε πόντους, καθώς με νέο και ανανεωμένο υλικό σε άρθρα/βίντεο/κουίζ θα σας κρατάει παρέα, ώστε να παραμείνετε δημιουργικοί και στο σπίτι.
Δήμος Αρταίων
#ΜένουμεΣπίτι. Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας!

Μετωπική Αριστερή Πρωτοβουλία καθηγητών Πρέβεζας
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Οι συνθήκες πανδημίας, εγκλεισμού και περιορισμού της κυκλοφορίας με τα σχολεία κλειστά, αποτέλεσαν τη «χρυσή ευκαιρία» για την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας, να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο που βάλλει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σημειώνει η Μετωπική Αριστερή Πρωτοβουλία καθηγητών Πρέβεζας σε ανακοίνωσή της που τονίζει: «Ποντάροντας στο γνωστό «στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος» βγάζουν από το συρτάρι τα έτοιμα από καιρό αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.
Ο κόσμος της εκπαίδευσης, όμως, και ο λαός δεν είναι «πρόβατα» για να επιτρέψουν στον «λύκο» να χαρεί στην «αναμπουμπούλα» της πανδημίας!
Ως Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας ανταποκρινόμενοι στο σημερινό κάλεσμα διαφόρων ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα, βρεθήκαμε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας σε μια συμβολική κίνηση εναντίωσής μας στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και του Υπουργείου.
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα, σήμερα, 24/04, σε διάφορες πόλεις και καλούμε την ΕΛΜΕ Πρέβεζας, τον σύλλογο δασκάλων Πρέβεζας, του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και μαθητών να οργανώσουμε άμεσα πρωτοβουλίες που θα ακυρώσουν την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου».

Γιάννενα: παρατείνεται η ισχύς της απόφασης περί απαγόρευσης κυκλοφορίας
Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρατείνεται η ισχύς της απόφασης περί απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών στα παρακάτω σημεία του Δήμου Ιωαννιτών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19:
-παραλίμνιος περιοχή, από Πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς),
-παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου – οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου),
-περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου).
Η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύσει από 27-4-2020 και ώρα 14:00 μέχρι και την Τρίτη 05-05-2020 και ώρα 22:00.
Συγκεκριμένα, η απαγόρευση θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από ώρα 14:00 έως και ώρα 22:00 και τα Σαββατοκύριακα και αργίες από ώρα 10:00 έως και ώρα 22:00.
Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Ανακοίνωση Τμ. Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων για την τήρηση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς
Με αφορμή πρόσφατες δημοσιεύσεις σχετικές με την ευθανασία «παραβατικών» αδέσποτων σκύλων, το Τμήμα Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ιωαννίνων, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, ότι με τον Ν 4039/2012 και την τροποποίησή του με το άρθρο 46 του Ν 4235/2014, ορίστηκε η χρηστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, η διαχείριση των επικίνδυνων ζώων και με βάση την κτηνιατρική επιστήμη προέβλεψε την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τον έλεγχο του πληθυσμού τους.
Σε μία εποχή όπου καλούμαστε να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, σεβασμό και εμπιστοσύνη στο νόμο και στα αποτελέσματα της τήρησής του, εκείνο που απαιτείται είναι να προτρέψουμε ο ένας τον άλλον κατά της εγκατάλειψης των ζώων, υπέρ της μέριμνας για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους, και υπέρ της υπεύθυνης υιοθεσίας.
Το Τμήμα Κτηνιατρικής καλεί όλους τους φέροντες ευθύνη σύμφωνα με τα παραπάνω, αρμόδιες αρχές αλλά και πολίτες-έστω και μέσα σε αντίξοες συνθήκες- να επισπεύσουν για την ορθή εφαρμογή τους.
Έχουμε αποδείξει ότι αν θέλουμε, μπορούμε.

Προς δημοπράτηση η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Κ. Παρακαλάμου
Προς δημοπράτηση «οδεύει» η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Τ.Κ. Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου, καθώς η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, με έγγραφό της προς τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου διατύπωσε θετική γνώμη προς τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 868.000 ευρώ.

Έκλεψαν ψησταριά στο Πέραμα Ιωαννίνων 
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής από αγροτεμάχιο στο Πέραμα Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 16/04/2020, ο κατηγορούμενος παραβίασε περίφραξη αγροτεμαχίου, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσε μία ψησταριά.
Ανωτέρω ψησταριά ανευρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Κλοπή με το πρόσχημα της επαιτείας
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησαν στην άμεση σύλληψη μιας ημεδαπής, για κλοπή χρηματικού ποσού με το πρόσχημα της επαιτείας.
Ειδικότερα, στις 23-04-2020 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένο ημεδαπό και με το πρόσχημα της επαιτείας, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό.
Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία της κατηγορούμενης, την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

COSMOTE: Έκτακτη χρηματική επιβράβευση για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής
Έκτακτη χρηματική επιβράβευση, συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, παρέχει ο Όμιλος ΟΤΕ σε εκείνους τους ανθρώπους του της πρώτης γραμμής που καθημερινά, μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού τους, όχι μόνο έρχονται σε άμεση επαφή με συνδρομητές COSMOTE για να καλύπτουν τις ανάγκες τους όσο διαρκεί η κρίση από τον κορωνοϊό, αλλά και επέδειξαν όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο ζήλο πέρα και πάνω από το ύψος των περιστάσεων.
Το Bonus θα δοθεί σε πάνω από 1.800 δικαιούχους:
• Σε τεχνικούς που η δουλειά τους απαιτούσε καθημερινές επισκέψεις σε χώρο πελάτη, οικία ή επαγγελματικό χώρο, εκτελώντας τις εργασίες που τους ανατέθηκαν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό.
• Στο προσωπικό των καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά εν μέσω πανδημίας, καλύπτοντας καθημερινά τις κύριες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των συνδρομητών με αφοσίωση και ήθος.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Επιβραβεύουμε τους ανθρώπους μας που, με την εξαιρετική επαγγελματική τους στάση, απέδειξαν στην πράξη ότι αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ρόλο των τηλεπικοινωνιών στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας. Τους ανθρώπους, που μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού τους, έβαλαν πάνω απ’ όλα τον πελάτη, και στάθηκαν δίπλα του με αυταπάρνηση για να τον στηρίξουν στη δική του προσωπική μάχη. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι οι δικοί μας ήρωες της καθημερινότητας. Ως Όμιλος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εθνική προσπάθεια για να βγούμε νικητές από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Μέχρι τότε, από το σπίτι, καλύτερα για όλους.»

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας
«Οι εργαζόμενοι στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καθημερινά δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες , δεν σιωπούμε και δεν υποχωρούμε στον αγώνα.
Η πανδημία βρήκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποχρηματοδοτημένο, αποδεκατισμένο από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και κατασυκοφαντημένο. Οι πολιτικές που οδήγησαν εδώ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται με ένταση, τίποτα θετικό δεν έφεραν και τίποτα θετικό δεν προοιωνίζουν για το μέλλον και τις ζωές των ανθρώπων.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί η ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 και θα πραγματοποιήσουμε συμβολική διαμαρτυρία, τηρώντας όλα τα μέτρα, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 10:30 το πρωί.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, καλούμε όλο το λαό να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς ή άλλους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς!
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος!».
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Τον χτύπησε με αυτοκίνητο και τον εγκατέλειψε!
Συνελήφθη ημεδαπός στην Άρτα για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη όταν οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένο άνδρα που κινούνταν πεζός, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος.
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη, στις 25-04-2020 αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ημεδαπός, κατηγορούμενος για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί στις 25-04-2020 στο 9ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Κορωνησίας (στο ύψος της Ανέζας Άρτας), ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένο ημεδαπό που κινούνταν πεζός, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος
Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο δράστης νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και συνελήφθη.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.