Αναμονή για τις βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων

Οι βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων 2021 θα ανακοινωθούν μεταξύ 23 και 27 Αυγούστου 2021, τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 2021, και αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ακριβή ημερομηνία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται η αύξηση στις βάσεις δεν προβλέπεται να είναι μεγάλη. Ο ανταγωνισμός παραμένει υψηλός στις Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Νομικές σχολές
Ανοδική θα είναι η πορεία στις δύο κεντρικές Νομικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στις Ψυχολογίες που στην πλειοψηφία τους θα κινηθούν στο όριο των 17.000 μορίων, ακόμα κι αυτές των περιφερειακών ιδρυμάτων.

Αυξομειώσεις αναμένονται στις σχολές που κινούνται στις μεσαίες βαθμολογίες, όπως στην περίπτωση των Παιδαγωγικών και των τμημάτων Φιλοσοφίας και Ιστορίας.
Στις πολυτεχνικές σχολές των κεντρικών Ιδρυμάτων οι βάσεις εισαγωγής δείχνουν να επιστρέφουν στο κατώφλι των 18.000 μορίων.
Στις σχολές της Πληροφορικής στα κεντρικά Ιδρύματα, οι βάσεις δείχνουν να κυμαίνονται μεταξύ 16.925 και 16.150 μόρια, ενώ στις οικονομικές σχολές κινούνται από 16.400 μόρια (Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ).