Ανοίγει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις

Χρ. Τσιρογιάννης: «Ενεργειακό 12μηνης λειτουργίας»

Ένα ακόμη ζήτημα, που απασχολούσε τους δημότες του Δήμου Αρταίων και που βρίσκονταν χρόνια σε εκκρεμότητα, βρήκε τη λύση του. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας παραδίδεται προς χρήση με όλες τις ανέσεις για 12μηνη λειτουργία. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, τόσο για τον αθλητισμό της Άρτας όσο και για τους πολίτες, αφού η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ανοίγει το δρόμο για 12μηνη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει χωρίς την ενεργειακή αναβάθμισή του.

Μάλιστα στη σύμβαση που υπογράφτηκε με προϋπολογισμό 983.841,78 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αφορούσε παρεμβάσεις, αντικατάστασης μονάδας λέβητα-καυστήρα θέρμανσης χώρων με σύστημα υψηλής θερμικής απόδοσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση αερόψυκτης αντλίας θερμότητας για την κάλυψη αναγκών ζεστού νερού χρήσης ή/και θέρμανσης χώρων, επεμβάσεις με τη χρήση λαμπτήρων LED στις εγκαταστάσεις φωτισμού, αυτόματο έλεγχο και διαχείριση ενέργειας κτηρίου, και εγκατάσταση ηλιακού θερμικού συστήματος για την κάλυψη μέρους των αναγκών ζεστού νερού.
Όλα αυτά ολοκληρώνονται και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άρτας και πλέον από αποδίδεται προς χρήση σε δημότες, αθλητές και σωματεία.

Προχθές, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργο Πανέτα, συνεργάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε επίσκεψη στην οποία και διαπίστωσε την άρτια λειτουργία του χώρου, ενώ υπενθυμίζεται πως το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 983.841,78 ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
“Είχαμε δεσμευθεί ως Δημοτική Αρχή αλλά και προσωπικά ο Δήμαρχος, ότι το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο θα λειτουργεί όλο το χρόνο, μια δέσμευση μας απέναντι στους δημότες μας, την οποία και υλοποιούμε. Οι εργασίες βαδίζουν προς ολοκλήρωση και πλέον εξασφαλίζουμε εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και πόρων για το Δήμο μας. Ενώ θα υπάρξει μέριμνα ώστε το ωράριο του Κολυμβητηρίου να εξυπηρετεί δημότες, αθλητές και σωματεία ” αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από τη γραμματεία που λειτουργεί στον χώρο υποδοχής του Κολυμβητηρίου, από Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 21:00 μμ και το Σάββατο 08:00- 13:00 στο τηλέφωνο επικοινωνίας 26810: 28670.