Ανοίγουν όλα τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου

θα ανοίξουν όλα τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, όπως αποφάσισαν οι ειδικοί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών περιέχει και 10 προϋποθέσεις, ενώ επίσης άφησαν την απόφαση στην κυβέρνηση για το αν θα ανοίξουν τα Λύκεια και στις βαθιά κόκκινες περιοχές.

Για να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας. Τα self test θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου από Πέμπτη 8 Απριλίου και όπως είχαν δηλώσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των Λυκείων το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή όπου εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για να χτυπήσει το κουδούνι για τα σχολεία, με προτεραιότητα να είναι τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και αργότερα τα Δημοτικά. «Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή» ανέφερε η κ. Μακρή, προσθέτοντας πως το άνοιγμα μόνο για την Γ’ Λυκείου αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου.