ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2022-Η ανοιξιάτικη εορταστική εκδήλωση των οινοποιείων

Μια απολαυστική γιορτή γευσιγνωσίας από τη ZOINOS WINERY στη Ζίτσα

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» είναι μια γιορτή κρασιού που πραγματοποιούνται φέτος για 16 συνεχή χρονιά (από το 2005) στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας , υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με ιδιαίτερη επιτυχία. Στόχος της εκδήλωσης είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός γύρω από το κρασί σε εορταστικό κλίμα που θα προσκαλέσει τον καταναλωτή στο χώρο παραγωγής. Και μετά από δύο χρόνια καραντίνας, ηΗ ανοιξιάτικη εορταστική εκδήλωση των οινοποιείων “Ανοιχτές Πόρτες” και πάλι στη ζωή μας!!!
Η ZOINOS WINERY το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 (11:00 – 19:00) άνοιξε τις πόρτες της στο Οινοποιείο της στη Ζίτσα και υποδέχτηκε τους πολίτες για μια ξενάγηση στους χώρους της, στην τέχνη της οινοποίησης, της απόσταξης και της παλαίωσης οίνων και αποσταγμάτων.

Με τη είσοδο να είναι δωρεάν, οι ευγενέστατοι υπάλληλοι της επιχείρησης υποδέχονταν τον κόσμο στις εγκαταστάσεις σε ένα πανέμορφο χώρο στη Ζίτσα, με ξενάγηση στους χώρους στους χώρους του οινοποιείου και του αποστακτηρίου, όπου υπήρχε γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων, συνοδεία Ηπειρωτικών εδεσμάτων και μουσικών ακουσμάτων καθώς και ξενάγηση στον αμπελώνα. Επισκέπτες μεγάλοι και μικροί απόλαυσαν την φιλοξενία των ανθρώπων της ZOINOS WINERY, όπου δέσποζε η μορφή του Βαγγέλη Αργύρη, ενώ στους επισκέπτες που πλημμύρισαν τους χώρους γίνονταν παρουσίαση νέων ετικετών και ονομασιών των κρασιών.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Να σημειωθεί πως η ZOINOS WINERY και η Ζυθοποιϊα Ηπείρου ανακοίνωσαν μία νέα συνεργασία με στόχο την μεγιστοποίηση των οφελών για τα δύο μέρη, με συνέργειες κι αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρουσιάζονται στο νέο οικονομικό περιβάλλον.
Και οι επισκέπτες της γιορτής έκαναν γνωριμία με τα προϊόντα της Μικροζυθοποιίας Στάλα καθώς έγινε και παρουσίαση των νέων προτάσεων στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της ZOINOS WINERY και της Ζυθοποιίας Ηπείρου.