Απάντηση του Δημήτρη Μαγκούτη στο ΔΣ των εργαζομένων νοσοκομείου Άρτας

Διάβασα την ανακοίνωση της 26/11/2022 του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας και Κέντρων Υγείας και μετά την αρχική έκπληξη μου αποφάσισα να απαντήσω, δημόσια και μέσω των ΜΜΕ, γιατί θεωρώ ότι επιχειρείται μια ιδιότυπη φίμωση των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα κακώς κείμενα στα νοσοκομεία. Η μεγάλη έκπληξη βέβαια είναι η χονδροειδής προσπάθεια του Δ.Σ. του συλλόγου να γίνει ασπίδα προστασίας της διοίκησης του νοσοκομείου, επιτιθέμενο σε έναν πολίτη και η επιλογή του χρόνου να το κάνει μετά από 4 μήνες και την ώρα που συζητείται το νομοσχέδιο που επιθυμεί την δομική αλλαγή του Ε.Σ.Υ. με κατεύθυνση την διάλυσή του και την αντικατάστασή του από τον ιδιωτικό τομέα!
Αναγκάζομαι επομένως να απαντήσω στην ανακοίνωση αυτή του Δ.Σ., και απαιτώ όταν αναφέρονται και κατηγορίες που φωτογραφίζουν “συμπολίτη” μας, να έχουν το θάρρος να γράψουν και το όνομά του.
Ονομάζεται Δημήτρης Μαγκούτης και επώνυμα, όπως κάνει εδώ και 40 χρόνια ως ενεργός πολίτης, μετέχει στα δημόσια πράγματα και εκφράζει τις απόψεις του.

Δημόσια άλλωστε γνωστοποίησα και την γραπτή καταγγελία που έκανα προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας τον Ιούλιο το 2022 και όχι κατά των εργαζομένων όπως ψευδώς προσπαθείτε να περιγράψετε.
Που τη θυμηθήκατε τέλος Νοεμβρίου του 2022 ως προάγουσα, μετά των σχολίων που την ακολούθησαν, την βία κατά των εργαζομένων του Νοσοκομείου ενώ τον Ιούλιο που την έκανα και «προήγαγα τη βία» δεν είπατε κουβέντα;
Επί της ουσίας όμως, κανένα γεγονός που κατήγγειλα δεν τολμήσατε να διαψεύσετε, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να εφεύρετε νοσηλεία μου που δεν υπήρξε, ενώ η συμπεριφορά μου προς τους εργαζόμενους ήταν πλήρως αθόρυβη όπως και η αποχώρησή μου, χωρίς τελικά να λάβω τις ιατρικές υπηρεσίες που είχα ανάγκη.

Το χειρότερο όμως για εσάς είναι ότι επιστρατεύσατε αυταπόδεικτα ψεύδη, μιας και η ανάρτησή μου ήταν δημόσια και παραμένει εκεί για να σας διαψεύσει.
Ας καταγράψω επομένως τα ψεύδη σας για να προχωρήσω στα συμπεράσματα:
1. Αναφέρετε ότι έκανα την καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως ξεκινώντας την ανάρτηση αναφέρω ότι κοινοποιώ την καταγγελία που θα γίνει γραπτώς προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όπως και έγινε και το γνωρίζετε αλλά το αποκρύπτετε.
2. Με κατηγορείτε ότι δεν αποδοκίμασα το σχόλιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση, το “χτύπα τους σαν το χταπόδι” του φίλου μου Παναγιώτη Καραγιώργου που όλοι γνωρίζουν το ήθος του και παριστάνοντας τον ανόητο ,ΜΟΝΟ εσείς δεν καταλάβατε ότι δεν αναφέρεται σε σωματική βία ή εξύβριση αλλά στην καταγγελία μου, επιβραβεύοντας την απόφασή μου να αντιδράσω παραθέτοντας τα γεγονότα και αναζητώντας ευθύνες από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
3. Αναφέρετε σχόλιο που δεν υπήρξε και δεν υπάρχει στην ανάρτησή μου και μάλλον είναι δική σας εφεύρεση για να στηρίξετε την έωλη καταγγελία σας. Διέγραψα δε επιδεικτικά σχόλιο που αναφερόταν στην ιδιωτικοποίηση της υγείας με αποτέλεσμα να δεχθώ υποτιμητικό σχόλιο.
4. Αποκρύπτετε σκόπιμα ότι υπάρχει και 2ο μέρος της ανάρτησής μου που ρητά αναφέρω ότι δεν καταφέρομαι ενάντια στους εργαζόμενους αλλά καταγγέλλω τις ανεπάρκειες της διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων τους που επιθυμούν να διαλύσουν το ΕΣΥ. Άλλωστε (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) η φράση προς τον διοικητή «…Τρίτον, σκοπεύετε να ενισχύσετε με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο ώστε να παρέχετε ένα αποδεκτό επίπεδο υπηρεσιών;» που περιέχεται στη γραπτή καταγγελία μου το αποδεικνύει.

5. Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων απαντά ανάλογα με το ερώτημα που τίθεται. Για παράδειγμα, αν ερωτάται στο χώρο υποδοχής των ΤΕΠ μια έγκυος αν έχει κάνει ποτέ έκτρωση φαντάζεστε την απάντηση της παραπάνω αρχής; Αν εσάς σας βολεύει ή σας αρέσει ο τρόπος λειτουργίας της υποδοχής στο ΤΕΠ, με την άδειά σας θα διαφωνήσω δημόσια.
Επικαλείστε και την Ε.Δ.Ε. της Διοίκησης που όπως γνωρίζετε είναι πάγια μεθόδευση συγκάλυψης των ευθυνών της, αλλά σε ποιο θέμα δικαίωσε τους εργαζόμενους όπως ισχυρίζεστε; Γιατί στο μόνο θέμα που εμπλέκεται εργαζόμενος στην καταγγελία μου είναι η αναμονή μου επί 2 ώρες στα Τ.Ε.Π. και αφού έχω δώσει από την αρχή τα στοιχεία μου, παίρνω την απάντηση ότι δεν με έχουν σημειώσει και γι’ αυτό δεν με έχουν δει οι ιατροί.
Με τη βεβαιότητα ότι οι συγκεκριμένες απόψεις σας προς το πρόσωπό μου δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο νοσοκομείο, καταλήγω στα εξής προφανή συμπεράσματα:
Με την ανακοίνωσή σας αποδεικνύετε ότι αναλάβατε ως εργολαβία την προστασία και εκπροσώπηση της τοποθετημένης με κομματικά κριτήρια και προσόντα Διοίκησης του Νοσοκομείου απέναντι στην καταγγελία μου που απευθυνόταν σε αυτή.

Μου απαντάτε γραμμή προς γραμμή και δεν καταλαβαίνετε το γελοίο του πράγματος όταν μετά από 4 μήνες απαντάτε ως σύλλογος εργαζομένων ότι ο κλιματισμός στο ΤΕΠ επισκευάστηκε ενώ εν μέσω καύσωνα δεν λειτουργούσε(!), αναλαμβάνοντας εσείς την ευθύνη της λειτουργίας του και όχι η διοίκηση
Ωσάν να συνδιοικείτε. Αν συνδιοικείτε, με ποιο αντάλλαγμα; Συλλογικό, κομματικό ή προσωπικό; Γιατί η χρήση αυταπόδεικτων ανακριβειών και ψευδών στην ανακοίνωσή σας πρέπει να έχει και σημαντικό αντάλλαγμα.
Τελικά ο συνδικαλισμός μέχρι τη συντεχνία και τη διάβρωση από τη στενή σχέση με τους διοικούντες, μισό τσιγάρο δρόμος.
Δυστυχώς πολλές φορές η συνδικαλιστική ενασχόληση εκποιείται στην πολιτική καριέρα που κάποιοι “συνδικαλιστές” ονειρεύονται ή υπηρετούν ήδη.
Δημόσια επίσης σας τονίζω, ότι δεν συνηθίζω να ζητώ για το πρόσωπό μου τις μικροεξυπηρετήσεις που είστε ίσως συνηθισμένοι, γιατί αυτές δημιουργούν και υποχρεώσεις, όπως την ψήφο σε διάφορες εκλογές.
Τέλος, το νοσοκομείο και συνολικά το Ε.Σ.Υ. δεν σας ανήκει για να σας πάρω την άδεια να καταγγείλω, να προτείνω, να διαμαρτυρηθώ. Ανήκει όπως ανήκε πάντα στο λαό, που έκανε κτήμα του αυτή την κατάκτηση που σχεδίασε και υλοποίησε ο αείμνηστος Γ. Γεννηματάς μαζί με το λαό και όχι αντ’ αυτού.

Νοιώθω περήφανος και τυχερός που ήμουν μαζί του στο πεζοδρόμιο όταν έκανε τον αγώνα για το Ε.Σ.Υ. όταν άλλοι, που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Αλλά νοιώθω και την υποχρέωση να συνεχίσω όσο είμαι εν ζωή, να κάνω κριτική σε όποιον το υπονομεύει, είτε με τις αποφάσεις του είτε με τις καθημερινές πράξεις του.
Οι αναρτήσεις μου και τα σχόλια είναι διαθέσιμες:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdimitrios.magkoutis.9%2Fposts%2Fpfbid034beMTwdqo1L8a9DAQ4DnQXcZ6Wk5Mu6tEaRWHfFJFiRGy9rrFU7MVyQkBAAGHnj6l&show_text=true&width=500