Απαγόρευση αλιείας τον Μάιο σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων (εκτός πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2020 έως 31 Μαΐου 2020.
Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα.
Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθύων), η απαγόρευση της αλιείας ιχθύων και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο ισχύειαπό 1 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2020.
Οι παραβάτες της απόφασης αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρα 11 και 17 του Ν.Δ. 420/1970 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 9 του Ν. 2040/1992). Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνομων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.
Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση της παρούσας απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.

Δήμος Ιωαννιτών
Δωρεά υγειονομικού υλικού στην Αστυνομία
Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας παρέδωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών.
Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που έχει ο Δήμος με την Αστυνομία, η οποία αυτό το διάστημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.
Έτσι ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης και η συντονίστρια του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας και ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπου παρέδωσαν στον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη 1.000 μάσκες, 1.000 ζευγάρια γάντια και αντισηπτικά, υλικά απαραίτητα για τους αστυνομικούς.
Παράλληλα, ευχαρίστησαν εκ μέρους του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ το προσωπικό για τη βοήθεια και τη συνεργασία στο θέμα της ενημέρωσης ευάλωτων ομάδων της περιοχής μας σχετικά με τον ιό COVID-19, όπως και για την υποστήριξη στις δράσεις του Δήμου σε Οικισμούς Ρομά και Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων.
Κατά την συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα να γίνει ανασκόπηση όλων των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα καθώς και συζήτηση για την κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά.
Οι δράσεις του Δήμου για την ενημέρωση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού συνεχίζονται με ενημέρωση και διανομή υλικού.

Αλέξης Τσίπρας
Κακήν- κακώς η απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτησης
Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
Οι Υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.
Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας.