Απολογισμός δράσης του Εργατικού Κέντρου Άρτας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 27/05/2020, η Διοίκηση του εργατικού Κέντρου, και συζήτησε τα συμπεράσματα από την δράση μας, στα πλαίσια της καραντίνας, τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων μας σε εργοστάσια της περιοχής, σε Σούπερ μάρκετ, σε επιχειρήσεις που απασχολούσαν εργαζόμενους (όπως Ντελίβερι, κ.λ.π.). Εκτιμήθηκε, ότι η παρεμβάσεις μας είχαν αποτελέσματα, συζητήθηκαν ευρύτερα στο λαό της Άρτας, ενίσχυσαν το Κύρος του Εργατικού Κέντρου.

Ακολούθησε συζήτηση για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά ,για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, για την δράση μας την πρωτομαγιά, αλλά και για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, που επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τη συστηματική συμφωνία της με την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση και τη στήριξη που τους προσφέρει. Εκτιμήθηκε ότι πρέπει να πάμε σε συγκέντρωση – συζήτηση για τις εξελίξεις αυτές, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, και κυρίως να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση στο μέλλον που απεργάζονται. Η συγκέντρωση – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 10/06/2020, με ομιλητή τον πρόεδρο της ομοσπονδίας οικοδόμων και μέλος της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε., συν. Γιάννη Τασιούλα.

Ακολούθησε συζήτηση με συμμετοχή και καθαριστριών – τραπεζοκόμων του Νοσοκομείου Άρτας, για την ιδιωτικοποίηση και το μπάσιμο των εργολάβων σε χώρους όπως τα νοσοκομεία. Διαπιστώθηκε ότι ο καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ., είναι για το πώς θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγάλο – επιχειρηματίες, αφού και τα δύο κόμματα, συμφώνησαν με τη στάση τους στην ιδιωτικοποίηση. (ο διοικητής, τα δύο μέλη της διοίκησης που διορίστηκαν επι ΣΥΡΙΖΑ, και ο εκπρόσωπος … των εργαζομένων!). Ο μόνος που καταψήφισε ήταν ο εκπρόσωπος των γιατρών. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε μορφές κλιμάκωσης των αντιδράσεων μας, και το Εργατικό Κέντρο ζήτησε και συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ξεπέρασμα καθυστερήσεων που παρουσιάζεται στην δράση πρωτοβάθμιων σωματείων μας, η πρόταση μας για διαμόρφωση και λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Ορφέα», καθώς και η θέληση μας να ενισχύσουμε οικονομικά το «σπίτι του αγωνιστή».