Απολυμάνσεις στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Συνεχής είναι η προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη με σκοπό την προστασία της υγείας των δημοτών του. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, με απόλυτο σεβασμό στην “Κυριακή των Βαΐων ” και με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας που δυστυχώς φέτος έγινε χωρίς παρουσία πιστών , άμεσα ξεκινήσαμε στοχευμένες απολυμάνσεις στο Κέντρο Υγείας , στα Δημοτικά κτίρια τα οποία λειτουργούν (Άνω Καλεντίνη , Διάσελλο , Αστροχώρι ) στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αστροχωρίου , στο Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκακη , στα Ελληνικά Ταχυδρομεία κ.τ λ.
Χρησιμοποιήθηκαν υλικά απολύμανσης φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία ενδείκνυνται για την καταπολέμηση του Κορωνο’ι’ού.

Σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατό, ΕΚΑΒ και Γηροκομείο 
Είδη ατομικής προστασίας από τον Δήμο Αρταίων
Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής για τους πολίτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού παρέδωσε ο Δήμος Αρταίων.
Συγκεκριμένα δόθηκαν στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, του Γηροκομείου αλλά και στο προσωπικό και στους στρατεύσιμους του στρατοπέδου γάντια, μάσκες και αντισηπτικά τζελ για την αποτελεσματικότερη προστασία και ασφάλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί επαναληπτική απολύμανση στα υπηρεσιακά οχήματα τόσο της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του στρατού, των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ όσο και των κτηρίων των υπηρεσιών αυτών καθώς και του γηροκομείου.
«Η στήριξη του Δήμου μας είναι άμεση όπου διαπιστώνεται ανάγκη λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και σε άλλες υπηρεσίες.
Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και το Ιατρικό Προσωπικό, συμβάλλουν καθοριστικά, με αυταπάρνηση, στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει την προσπάθεια για την πρόληψη κατά του ιού καθημερινά με δράσεις και ενημερώσεις προς αυτή την κατεύθυνση .Καλούμε όλους τους Δημότες μας να επιδείξουν ατομική ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη. Μένοντας στο σπίτι» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Πανέτας.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ενημέρωση και διανομή προστατευτικών ειδών στους Ρομά
Σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των Ρομά που βρίσκονται εγκατεστημένοι στο λεκανοπέδιο καθώς και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Εξοχής βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ιωαννιτών για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοιού.
Στο διάστημα αυτό έγινε και καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν στις συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.
Σε συνέχεια των επαφών αυτών και της συνεργασίας που υπήρξε, σήμερα αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επιτόπιας ενημέρωσης στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τονίστηκε σε όλους η ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και επισημάνθηκε ότι η οδηγία για παραμονή στο σπίτι αποτελεί προυπόθεση για την διασφάλιση της υγείας.
Στις οικογένειες των Ρομά διανεμήθηκαν προστατευτικές μάσκες καθώς και γάντια.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Κίνημα Αλλαγής
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην αλιεία
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα σχετικά με τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του covid-19 στην αλιεία και στους χιλιάδες εργαζόμενους των νησιών και των παράκτιων περιοχών.
Συγκεκριμένα τονίζουν ότι η αλιεία στηρίζει διατροφικά, επαγγελματικά και κοινωνικά τους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και των περιοχών με εσωτερικά ύδατα, και επομένως είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων προστασίας για όλες τις επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι αλιείς, αλλά δυστυχώς αναφέρουν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν περιλαμβάνονται οι παράκτιοι αλιείς και οι αλιείς εσωτερικών υδάτων.
Επιπλέον, αναφέρουν την πρόβλεψη συνεισφοράς του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), σε ταμεία αλληλοβοήθειας για την καταβολή αποζημιώσεων σε αλιείς και για απώλειες οφειλόμενες σε κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Κανονισμού De Minimis.
Για το λόγο αυτό, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εντάξουν στο πλαίσιο προστασίας και τις κατηγορίες αλιέων που έχουν παραλείψει, και ερωτούν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του κλάδου της αλιείας, χωρίς την εξαίρεση των αλιέων εσωτερικών υδάτων και των παράκτιων περιοχών από την πανδημία του πλήττει και τη χώρα μας.