Αποστόλης Πλατσούκας προς τον Δήμαρχο Αρταίων

Που βρίσκεται η υπόθεση με το Επιχειρηματικό Πάρκο;

Τη στασιμότητα που παρατηρείται στην υπόθεση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, έθιξε με ερώτησή του στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Δημοτική Αναγέννηση» Αποστόλης Πλατσούκας.
Ο Αποστόλης Πλατσούκας, που είναι και μέλος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας (και Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Επιμελητηρίου Αρτας), με την ερώτησή του προς τον Δήμαρχο Αρταίων, σημείωσε πως «γνωρίζετε ότι Επιχειρηματικό Πάρκο, αποτελεί ένα μεγάλο έργο για τον τόπο μας και η ολοκλήρωσή του θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Που βρίσκεται λοιπόν αυτό το τόσο σημαντικό έργο;».
Το ερώτημα του κ. Πλατσούκα θεωρείται εύλογο, αφού παραμένει σε εκκρεμότητα η χωροθέτηση της δομής φιλοξενίας που θα γίνει στην Άρτα και που η κυβέρνηση δια των αρμόδιων υπουργών είχε ζητήσει την συγκατάθεση του Δήμου Αρταίων, να κατασκευαστεί hotspot, στο χώρο που προορίζεται για ΕΠΙΧΠΑ.

Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις αρχές Ιανουαρίου όπου όχι μόνο οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, όπως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Άρτας, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Σύλλογου Άρτας, δήλωσαν αντίθετοι σε τέτοια εξέλιξη.
Η πρόταση που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν πως «Ως Δήμος, είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στη θέση όπου χωροθετήθηκε το Επιχειρηματικό Πάρκο στα Αμπέλια Αμμοτόπου, όπως και σε άλλους χώρους που υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας».
Σχεδόν μετά δύο μήνες από την συζήτηση για το Επιχειρηματικό Πάρκο, ο Δήμαρχος Αρταίων στην ερώτηση του Αποστόλη Πλατσούκα απάντησε γενικόλογα, με τα γνωστά επιχειρήματα πως αναμένονται συνεννοήσεις με την Περιφέρεια, πως ζητήθηκε να αναλάβει ο Δήμος όλες τις διαδικασίες και να εκχωρηθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Να σημειωθεί πάντως πως εδώ και ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης «Σύνταξη φακέλου σκοπιμότητας/ βιωσιμότητας κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας», το έργο της κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου, στη θέση «Κρικούκια Αμμοτόπου» δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα.
Η εργασία «Σύνταξη φακέλου σκοπιμότητας/ βιωσιμότητας κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας», έχει ολοκληρωθεί και έχει μάλιστα έχει παραληφθεί οριστικά από τον Μάρτιο του 2019.
Και η παρέμβαση του Αποστόλη Πλατσούκα, που λόγω και της θέσης του στο Επιμελητήριο Άρτας, έχει την δική της βαρύτητα, ώστε κάποια στιγμή οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται στην υπόθεση του ΕΠΙΧΠΑ να μπορέσουν να συντονίσουν τη δράση τους και τις κινήσεις τους, ώστε το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή να βρει το δρόμο του.