Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 12-02-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (66) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(48) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• (6) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
• (10) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
• (27) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
• (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(18) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• (6) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
• (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
• (3)παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
• (4) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Απονεμήθηκε βραβείο-χορηγία σε τέκνο αστυνομικού
Την 10-2-2021 σε μια σεμνή τελετή, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, δόθηκε και φέτος το βραβείο-χορηγία του Νομικού Συμβούλου της Ένωσης, Δικηγόρου Άρτας ΛΑΜΠΡΑΚΗ Δημητρίου, στο τέκνο συναδέλφου που πέτυχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020. Φέτος βραβεύτηκε η ΣΥΓΓΟΥΝΑ Καλλιρρόη, κόρη του Αρχιφύλακα ΣΥΓΓΟΥΝΑ Κωνσταντίνου που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Α.Τ. Άρτας, η οποία πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ηλεκτρονικά η έκδοση βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη
Η βεβαίωση του επαγγελματία αγρότη εκδίδεται ψηφιακά, μετά από απόφαση του
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Η απόφαση αναφέρει:
1. Η βεβαίωση του επαγγελματία αγρότη εκδίδεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.
2. Η βεβαίωση ισχύει για το χρονικό διάστημα από 01-01-2021 έως 31-12-2021, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2019. Αφορά τους αγρότες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ. Οι ΑΦΜ τους θα αποσταλούν στην Α.Α.Δ.Ε προς συμπλήρωση των κωδικών 037 και 038 του εντύπου Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, φορολογικού έτους 2020.
3. Επίσης, ισχύουν και οι βεβαιώσεις των επαγγελματιών αγροτών που εκδίδονται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ) του ΥΠΑΑΤ.

Κώστας Μπάρκας για μαθητές των Μουσικών Σχολείων
Όπως αναδεικνύεται σε Αναφορά που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, η οποία βασίζεται σε Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, το Πανελλαδικά Εξεταζόμενο Ειδικό Μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» δεν περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων, με αποτέλεσμα η ευθύνη για τη διδασκαλία του να μετακυλίεται για μια ακόμη φορά στους γονείς. Είναι μάλιστα παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι αποφασίστηκε το συγκεκριμένο μάθημα να αποτελεί μέρος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αρχόμενης από τον Φεβρουάριο, ενώ δεν διδάσκεται στο σχολείο!
Ταυτόχρονα, με την Επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, θα ήθελε έγκαιρη ενημέρωση για το αν η ύλη του μαθήματος της Α΄Λυκείου, περιλαμβάνεται στην πανελλαδικά εξεταστέα ύλη, με δεδομένο ότι το μάθημα έχει καταργηθεί. Επιπρόσθετα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών οι οποίες επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε μείωση της εξεταστέας ύλης στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», όπως συνέβη και στα υπόλοιπα μαθήματα.