Αποχή των λογιστών

Το Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας Φιλιππιάδας αποφάσισε ομόφωνα ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις και την αυξανόμενη αγανάκτηση των συναδέλφων και όλου του κλάδου ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους Λογιστές-Φοροτεχνικούς να στηρίξουν αυτή την απόφαση με την καθολική συμμετοχή τους. Δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα με μεμονωμένες φωνές διαμαρτυρίας. Πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας ενωμένοι ως κλάδος» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δήμος Αρταίων: 300.000 ευρώ για νέες ασφαλτοστρώσεις
Ο Δήμος Αρταίων προχωρά σε διαδικασία για την ανάθεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντροστρώσεις και τεχνικά έργα στο Δήμο Αρταίων» προϋπολογισμού 241.935,48 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), χρηματοδοτούμενο από ΣΑΤΑ.
Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για ακόμη μια φορά να εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας που επιθυμούν την παραμονή του Τμήματος στο Αγρίνιο. Το Επιμελητήριο παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμμετέχει ενεργά στην αγωνία όλων των φορέων της περιοχής και στη συστράτευση για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και το ρόλο των Πανεπιστημίων στη διαδικασία αυτή.
Θυμίζουμε το περιβόητο Σχέδιο Αθηνά, που στο τέλος πολλά τροποποιήθηκαν, πολλά εξαφανίστηκαν, αλλά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και τον ανάδελφο νομό Αιτωλοακαρνανίας κανείς δεν νοιάστηκε και κανείς δεν πρότεινε ότι η παραμονή του αποτελεί έναν δυτικό αναπτυξιακό πόλο. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, χρόνια τώρα, συμμετέχει ενεργά στη διασύνδεση της έρευνας και της γνώσης, προσφέρει εκπαίδευση σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της περιοχής, κάνοντας κοινές δράσεις, πρωτοβουλίες, προγράμματα, μελέτες και άλλα, που η εμβέλειά τους πέρασε από τα σύνορα της χώρας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση..

Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία
Σε επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης), αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου.
Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν τελικά στην απόφαση να μην ανοίξουν αύριο τα σύνορα με την Αλβανία και η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία.

Κώστας Μπάρκας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας
Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με θέμα την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ειδικά σε μια περίοδο που οι ανάγκες στην παροχή των υπηρεσιών υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες ενός πληθυσμού άνω των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) μόνιμων πολιτών. Ακόμη, το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής, η οποία προσμένει κατά τους θερινούς μήνες την έλευση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών, ώστε να σωθεί ό,τι μπορέσει να σωθεί από τη φετινή πολύ δύσκολη χρονιά, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαμαρτυρίες από αγρότες σε καταστήματα του ΕΛΓΑ
Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις, απο την Τετάρτη 1η Ιούλη με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας και Πρέβεζας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, διαδηλώνουν στον ΕΛΓΑ στα Γιάννενα.
Τα αιτήματα μεταξύ άλλων είναι τα εξής:
– Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.
– Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι παραγωγοί ώσπου να αποζημιωθούν. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
– Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
– Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
– Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.