Απροστάτευτη η πανίδα της πατρίδας μας

Ιταλοί κυνηγοί ήλθαν, τουφέκισαν ότι πετούσε και… απήλθαν!

Καταγγελία από 9 προέδρους Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ζηρού

Σε μια αποκαλυπτική καταγγελία προχώρησαν προ ολίγων ημερών 9 πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ζηρού, που έγιναν μάρτυρες μια απαράδεκτης κατάστασης, που έδειξε για μια ακόμη φορά, πως στη χώρα μας, οι νόμοι δεν υπάρχουν κι αν υπάρχουν δεν λειτουργούν, αδήνοντας απροστάτευτο το περιβάλλον του τόπου μας.
Στην καταγγελία τους οι πρόεδροι κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτο κυνήγι κάθε πετούμενου στην περιοχή Λάκκας, στο Δήμο Ζηρού, από ομάδα 40 Ιταλών κυνηγών, που αφάνισαν κάθε είδους πουλιού στη γειτονική περιοχή.

Η καταγγελία των προέδρων και η κατάθεση της αγωνίας των κατοίκων της περιοχής προς κάθε αρμόδιο έχει ως εξής:
«Τους τελευταίους μήνες γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης, τόσο εμείς όσο κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής μας. Μία ομάδα 35-40 Ιταλών κυνηγών επιδόθηκε οργανωμένα στον κυριολεκτικά ΑΦΑΝΙΣΜΟ κάθε είδους πουλιού στην περιοχή μας. Κλείνοντας (περικυκλώνοντας) ολόκληρες περιοχές και κατά μήκος του μικρού ποταμού ο οποίος διέρχεται από την περιοχή μας(από το θεσπρωτικό εως παραπάνω από τον Άσσο) χρησιμοποιώντας και ηχητικά μηχανήματα, προχώρησαν σε ανεξέλεγκτη εξόντωση και αφανισμό κάθε είδους πουλιού της περιοχής μας Θέλουμε να τονίσουμε ότι υπήρξαν και «προστριβές με κατοίκους της περιοχής μας, όταν αυτοί διέρχονταν ανεξέλεγκτα μέσα από καλλιεργούμενο χωράφια. Δεν γνωρίζουμε αν είχαν ή όχι νόμιμες αλλά αυτός ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ’ που έχει σαν αποτέλεσμα τον πλήρη αφανισμό ΟΛΩΝ των ειδών των πουλιών στην περιοχή μας βρίσκει τόσο εμάς όσο και όλους τους κατοίκους, της περιοχής μας παντελώς αντίθετους.

Πρόκειται για οικολογική καταστροφή που έχει συντελεσθεί, που επιπλέον στερεί και το νομιμο δικαίωμα ντόπιων κυνηγών της περιοχής μας, γιατί αλήθεια σε μια έρημη και νεκρή από πουλιά περιοχή τι να κυνηγήσουν. Τέλος δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει αυτό το χρονικά διάστημα έλεγχοι και πόσοι (αν επιτρέπεται το κυνήγι σε κάθε είδους πουλιού και αν ο αριθμός των θηραμάτων μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος). Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο κότσυφας σαν είδος στην περιοχή μας δεν υπάρχει πλέον.
Ενημερώνουμε κάθε επίσημο φορέα και αρχή του τόπου Δήμου Ζηρού και Δημοτικό Συμβούλιο,,
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, Εισαγγελία Νομού Πρέβεζας και παρακαλούμε απευθυνόμενοι και στην ευαισθησία σας να πράξετε τα δέοντα».