Από Σάββατο 13 Ιουνίου, η επαναλειτουργία των παιδικών χαρών του Δήμου Αρταίων

Από το Σάββατο, 13 Ιουνίου, επαναλειτουργούν σταδιακά οι παιδικές χαρές του Δήμου Αρταίων, οι οποίες διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ασφαλή λειτουργία τους.
Γονείς και παιδιά καλούνται να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής, καθώς και να διατηρούν τους εν λόγω χώρους καθαρούς.
Στο μεταξύ ο Δήμος, συνεχίζει τον σχεδιασμό του που περιλαμβάνει ανακατασκευή εκ βάθρων των παιδικών χαρών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, οι οποίες θα παραδοθούν ανακατασκευασμένες και με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα εργασίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο πραγματοποιούνται στις παιδικές χάρες που βρίσκονται στις εξής περιοχές:
• Στην πλατεία Σκουφά
• Στην οδό Ανδρομάχου
• Στην Άνω Πόλη δίπλα στον Ι.Ν Ταξιαρχών
• Και στην πλατεία Ζαγκαβιέρου

Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ύστερα από μια χρονιά με πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες για όλους, κατά την οποία η μαθητική μας κοινότητα επέδειξε σαφή δείγματα ψυχραιμίας και υπομονής, εύχομαι από καρδιάς στα παιδιά μας καλές επιδόσεις με υγεία, σθένος, αυτοπεποίθηση και θάρρος.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη ζωή τους, όχι όμως αυτή που θα σταματήσει τα όνειρα και τις δεξιότητές τους. Το ήθος, το πείσμα, η καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος θα είναι πολύτιμοι οδηγοί σε όποια επαγγελματική πορεία κι αν ακολουθήσουν.
Στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών εύχομαι οι κόποι τόσων ετών να ευοδωθούν, φέρνοντας το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα για τον καθένα.
Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους.

Μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννιτών για τις πανελλήνιες εξετάσεις
Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία.
«Η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με διαφορετικό τρόπο και σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας. Σε διαφορετικό περιβάλλον διεξάγονται και οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Το γεγονός αυτό πρέπει να δίνει σε όλους περισσότερη δύναμη.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας καλή επιτυχία. Να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις ως μία ευκαιρία και μία πρόκληση για να κερδίσουν τα όνειρά τους. Το ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης είναι συνεχές. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους. Με ηρεμία και ψυχραιμία. Με συμμάχους τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Και με τις ευχές όλων μας».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Ειδικού Συνεργάτη Δημοσιογράφου
Ο Δήμος Αρταίων προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη με την ιδιότητα του Δημοσιογράφου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ο οποίος θα επικουρεί το Δήμαρχο σε θέματα δημοσιογραφικής προβολής και εξωστρέφειας (μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των κοινωνικών δικτύων) του έργου και των παρεμβάσεων, των δράσεων και των εκδηλώσεων του Δήμου, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Οι υποψήφιοι για την θέση αυτή θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) ή Τεχνολογικής (Τ.Ε.) Εκπαίδευσης και να είναι μέλος αναγνωρισμένης στην Ελλάδα επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης, η οποία είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
Για αυτό το λόγο καλεί όσους/ες έχουν τα τυπικά προσόντα για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων να καταθέσουν σχετική αίτηση με συνημμένο βιογραφικό μέχρι τις 24 Ιουνίου 2020 στο γραφείο Δημάρχου Αρταίων (Δημαρχείο, 3ος όροφος) ή στο e-mail dimos@arta.gr.

Νέο Δ.Σ. στη Φ.Ο.Α.
Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στη Φ.Ο.Α. Φωτογραφική Ομάδα art.A’s τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.
Εκλέχτηκαν οι:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΒΗΧΑΣ ΧΡΊΣΤΟΣ (Πρόεδρος)
ΝΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Αντιπρόεδρος
ΜΟΣΧΟΣ ΝΤΑΝΙΕΛΕ (Ταμίας)
ΜΠΕΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Γραμματέας)
ΣΙΩΖΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Μέλος του ΔΣ)

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΚΑΒΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΜΙΝΙΩΤΗ ΛΙΑ
ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

*Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως, σχετικά με τη μη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αναλυτικά αναφέρουν, ότι το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας ιδρύθηκε το 2004 και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και αποτελεί Τμήμα της μέχρι και σήμερα. Όμως, διαπιστώνουν ότι μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών διάρκειας δέκα εξαμήνων και την ολοκλήρωση της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας διάρκειας τριών εξαμήνων, αν και οι απόφοιτοι έχουν τα απαραίτητα επιστημονικά εφόδια δεν έχουν δυνατότητα να εργαστούν είτε στην Πρωτοβάθμια είτε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διότι δεν έχουν ενταχθεί σε κλάδο ΠΕ της εκπαίδευσης.

* «Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική, ξαναβγάζει από το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η αρχή για την Άρτα έγινε με την παράδοση των υπηρεσιών καθαριότητας και τραπεζοκόμων, σε ιδιώτες, ύστερα από κοινή απόφαση της διοίκησης με συμμετοχή εκπροσώπων της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ, καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 10.30π.μ. στην πλατεία ΚΙΛΚΙΣ.

*Την έγκριση ποσού 350.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα στον Δήμο Φιλιατών αποφάσισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Η δαπάνη αφορά έργα αποκατάστασης υποδομών, όπως οδικά και αγροτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. «Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή» δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

*H Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος, εκφράζει την λύπη της και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 42χρονου συνάδελφου πενταετή πυροσβέστη, που με δραματικό τρόπο έβαλε τέλος στη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου και την ώρα που βρισκόταν σε υπηρεσία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Λαμία.
Μας κατακλύζουν σκέψεις πως ένα τέτοιο τραγικό γεγονός θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν εφαρμόζονταν οι απαραίτητοι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι κάθε χρόνο στο πυροσβεστικό προσωπικό και ιδιαίτερα μετά από εμπλοκή των πυροσβεστών σε δύσκολα και πολλών σωματικών και ψυχικών απαιτήσεων συμβάντα.

*Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας, ανακοινώνει πως συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη16/6/2020 στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Κιλκίς.

*O Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν στη λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων, στην απαγόρευση εκδηλώσεων καθώς και στα μέτρα προστασίας των μελών όλων των τμημάτων του, δεν θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Προτίθεται να ανοίξει τα γραφεία του για τις εγγραφές από 20 Αυγούστου και να αρχίσει τη λειτουργία των τμημάτων του από την 1η Σεπτεμβρίου εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Καλό και ασφαλές Καλοκαίρι για όλους.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα (από 16 έως 21 Ιουνίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Τρίτη (16-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
• Τετάρτη (17-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Πέμπτη (18-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Παρασκευή (19-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Σάββατο (20-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός- Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα