Από την ΕΤΑΝΑΜ. Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων «Αναβάθμιση δεξιοτήτων των ανέργων μέσω Συμβουλευτικής»

Με στόχο την απόκτηση και διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από ανέργους, η απόκτηση σχετικής πιστοποίησης ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε κλάδους της περιφερειακής οικονομίας με αναπτυξιακή δυναμική και προοπτικές απασχόλησης, καθώς και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της προοπτικής για ένταξή τους στην αγορά εργασίας, η ΕΤΑΝΑΜ υλοποιεί το πρόγραμμα «Αναβάθμιση δεξιοτήτων των ανέργων μέσω Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στην περιοχή εφαρμογής της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ του Leader της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020, η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ καλεί τους φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων:
Επιστημονικοί, επαγγελματικοί φορείς ΝΠΔΔ, Θεσμικοί Κοινωνικοί Εταίροι / οργανώσεις αυτών, Κλαδικοί φορείς, ΝΠΔΔ Εκπροσώπησης Επιμελητηρίων ή Συνδέσμων Επιχειρήσεων να υποβάλουν προτάσεις (πράξεις), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στα πλαίσιο του παραπάνω Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020. Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.

Η πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00€ αφορά την δράση «Αναβάθμιση δεξιοτήτων των ανέργων μέσω Συμβουλευτικής», και οι ωφελούμενοι της παρέμβασης θα είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και εκπαιδευτικού επιπέδου προερχόμενοι από την περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ-ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ-Leader της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ Ο.Τ.Α.
Στόχος είναι οι ωφελούμενοι της παρέμβασης να προέρχονται ισόρροπα από την εγκεκριμένη περιοχή εφαρμογής του ΤΑΠΤοΚ ΠΑΑ 2014-2020 και του ΕΠΑλΘ 2014-2020 της «ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ» (όλη η ΠΕ Άρτας και Πρέβεζας εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Αρταίων).

Περαιτέρω πληροφορίες, για τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων (όπως οδηγίες για τη συμπλήρωση ΤΔΠ/Υ, δεικτών παρακολούθησης φυσικού αντικειμένου, εξειδίκευση κριτηρίων αξιολόγησης προτάσεων και άλλα έγγραφα αναγκαία για την εξέταση της πρότασης) βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.etanam.gr.
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το σύνολο των ωφελουμένων στην κάθε περιφερειακή ενότητα.
Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων, ορίζεται το ποσό των 400.000,00 ευρω.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις αρμόδιοι είναι o κ. Γεώργιος Άρμπυρος, τηλέφωνο 2682089150, e-mail: arbyros@etanam.gr, η κ. Ελένη Κωστούλα, τηλέφωνο 2681077115 e-mail: kostoula@etanam.gr και για τεχνικά θέματα ΟΠΣ ο κος Καλόγηρος Σπυρίδων, τηλέφωνο 2682089155, e-mail: kalogiros@etanam.gr.