Συντήρηση και αποκατάσταση Ιερών Ναών

Για τις σημαντικές αποφάσεις για τη συντήρηση και αποκατάσταση των Ιερών Ναών Μεγαλόχαρης και Κωστακιών Άρτας, ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα:
• Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας για την υλοποίηση του έργου «Άμεσες εργασίες στερέωσης του ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Μεγαλόχαρης και του περιβάλλοντος χώρου και εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του ναού», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.
• Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κωστακιών και άμεση εκτέλεση επειγουσών εργασιών στερέωσης», προϋπολογισμού 120.000,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.