Από την Φ.Ο.Α. Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2020

Ολοκληρώθηκαν οι φωτογραφικές εκδηλώσεις της ομάδας art.A’s Φ.Ο.Α. που για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν τις “Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας”.
Οι “Ημέρες φωτογραφίας” είχαν απ’όλα. Προβολή φωτογραφικού ντοκιμαντέρ στον αύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γ. Μόραλης», δυο φωτογραφικές βραδιές στον υπαίθριο χώρο της «Γαρουφάλειος Στέγη» με προβολή φωτογραφιών των μελών της, αλλα και άλλες δραστηριότητες που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Ομαδας:
«Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας από την Φωτογραφική Ομάδα art.A’s Φ.Ο.Α. ολοκληρώθηκαν. Τα εγκαίνια τους έγιναν την Δευτέρα 29 Ιουνίου, στον εξωτερικό χώρο του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας (Σκουφά 94) με προβολή στην ισόγεια αίθουσα, της έκθεσης “Εν κλειστ(ρ)ό” των μελών της Φ.Ο.Α., σε επιμέλεια των Κατερίνα Κούρου και Φωτεινή Παπαχατζή. Ακολούθησε προβολή φωτογραφικού ντοκιμαντέρ στον αύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γ. Μόραλης». Παράλληλα εκθέσεις φωτογραφίας των φιλοξενούμενων για φέτος φωτογράφων προβλήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η Νικολέτα Γερολιμίνη στο Cult Bar Arta, ο Σάββας Κόης στο Joker Bar,ο Βασίλης Κολτούκης στη Χάρτα Συνεργατικό Καφενείο Cafe και οΤάσος Κουτσιαύτης στο Cafe “Palantza” alternative. Ακόμη στο κομμωτήριο της Τσαδήμας Άννας προβλήθηκαν φωτογραφίες από την συμμετοχή της Φ.Ο.Α. στην εκδήλωση “Τα πρόσωπα της βίας” που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Γυναικών του Δήμου Αρταίων. Την Τρίτη 30 Ιουνίου και Πέμπτη 2 Ιουλίου σε συνδιοργάνωση με τον Μουσικοφιλολογικο Σύλλογο Άρτας ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» πραγματοποιήθηκαν δυο φωτογραφικές βραδιές στον υπαίθριο χώρο της «Γαρουφάλειος Στέγη» με προβολή φωτογραφιών των μελών της Φ.Ο.Α. σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι του «Σκουφά» και προβολή φωτογραφικών ντοκιμαντέρ. Την Τετάρτη 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο φωτογραφικός περίπατος σε σημαντικά σημεία της Άρτας με την συμμετοχή αρκετών αρτινών φίλων της φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες όσων συμμετείχαν προβλήθηκαν στην ισόγεια αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας την Κυριακή 5 Ιουλίου. Τέλος σε συνεργασία τόσο με το Εργατικό κέντρο Άρτας όσο και με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, η έκθεση “Εν κλειστ(ρ)ό” των μελών της Φ.Ο.Α. προβλήθηκε πριν την έναρξη των κινηματογραφικών προβολών στον θερινό σινέ «Ορφέας».

Η Φωτογραφική Ομάδα art.A’s Φ.Ο.Α. ευχαριστεί τον Δήμο Αρταίων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ομάδας για στέγαση της φετινής μας έκθεσης στην ισόγεια αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας, την παραχώρηση του αυλίου χώρου της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γ. Μόραλης» και την αρωγή που μας πρόσφερε ώστε να πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε, επίσης, τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Άρτας ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων στον υπαίθριο χώρο της «Γαρουφάλειος Στέγη», τα καταστήματα Cult Bar Arta, Joker Bar, Χάρτα Συνεργατικό Καφενείο Cafe, Cafe “Palantza” alternative και κομμωτήριο Τσαδήμα Άννα για την φιλοξενία των φωτογραφικών προβολών. Ευχαριστούμε το οινοπωλείο «Η ΑΛΚΟΟΛΗ» χορηγό της εκδήλωσης, τον χορηγό επικοινωνίας Orange Radio και το Εργατικό κέντρο Άρτας και την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας για την φιλοξενία της έκθεσης “Εν κλειστ(ρ)ό” στον θερινό σινέ «Ορφέας».

Κυρίως όμως ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους την εβδομάδα των εκδηλώσεων αναγνωρίζοντας την πολιτιστική προσφορά της Φ.Ο.Α. στην πόλη της Άρτας.
Ραντεβού του χρόνου στις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021.