Δήλωση Γιώργου Στύλιου για την Αγιά Σοφιά

«Η ενέργεια του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί είναι μία πρόκληση, μία ύβρις απέναντι στον Δυτικό Πολιτισμό και στη Χριστιανοσύνη. Η ενέργεια αυτή προκαλεί στους Ορθόδοξους Έλληνες απανταχού της γης, βαθύ πόνο, θλίψη και αγανάκτηση. Στις διμερείς μας σχέσεις προσθέτει μόνο ένταση και δυσπιστία.
Ενώνω τη φωνή μου με όλους αυτούς ανά την υφήλιο που ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του μνημείου, των ψηφιδωτών και των εικόνων του. Η Αγιά Σοφιά αποτελεί Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, λίκνο του διαθρησκευτικού διαλόγου και της ορθολογικής συνύπαρξης. Εμείς οι Έλληνες, την Αγιά Σοφιά την κουβαλάμε εντός μας, αλώβητη μέσα στο χρόνο. Κανείς δεν είναι σε θέση να αλλοιώσει αυτή την απαράβατη εσωτερική συνθήκη».

Η Πολιτική Προστασία «κλέβει» Υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ
Ψηφίστηκαν κατά παρέκκλιση μετατάξεις χωρίς σύμφωνη γνώμη

Ακόμα μία διάταξη που παρέχει δυνατότητα κατά παρέκκλιση φυγής Υπαλλήλων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς καν να ερωτηθεί ο Φορέας προέλευσης (Δήμος, Περιφέρεια, Νομικό Πρόσωπο), ψηφίστηκε στη Βουλή. Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια πάγια θέση των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης είναι να σταματήσει η “αιμορραγία” σε ανθρώπινο δυναμικό και κάθε σχετική διάταξη (συμπεριλαμβανομένου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας) να θέτει ως προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη του ΟΤΑ προέλευσης πριν οι Υπάλληλοι αποχωρήσουν.
Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ στο airetos.gr, αυτή τη φορά, η νέα διαδικασία περιλαμβάνεται σε Τροπολογία που κατετέθη με τις υπογραφές των κ.κ. Ν.Χαρδαλιά, Π.Θεοδωρικάκου και Χρ.Σταικούρα και ψηφίστηκε σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης την 13η Ιουλίου μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα την καταψήφισαν.
Αφορά μετατάξεις (μετατάξεις, όχι απλά αποσπάσεις) στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις οποίες η Τροπολογία ορίζει ότι θα διεξαχθούν κατά παρέκκλιση, χωρίς να θέτει ρητώς ως προϋπόθεση την ύπαρξη σύμφωνης γνώμης (ούτε καν απλής γνώμης) του ΟΤΑ προέλευσης για την ολοκλήρωση της μετάταξης.
Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, πρόκειται για “δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών αναφορικά με την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης των δομών του Εθνικού Μηχανισμού” Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων του ν.4662/2020.

Κώστας Μπάρκας: Καμία δέσμευση για χρονοδιάγραμμα προσλήψεων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας
Χωρίς να δώσει έστω ένα χρονικό όριο υλοποίησης των στοιχειωδών προσλήψεων, ώστε να λειτουργούν επαρκώς βασικές μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, παραπέμπει στο μέλλον τις όποιες προσλήψεις, με αποτέλεσμα η Νεφρολογική Κλινική και η επάρκεια ιατρών στην ειδικότητα του Αναισθησιολόγου να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει μνημόνια, διαθέτοντας πόρους και υποσχόμενη προσλήψεις, ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, η παρούσα κυβέρνηση και η ηγεσία στον χώρο της Υγείας αυτό που κατάφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ήταν,
-πρώτον, να μειώσει τους Αναισθησιολόγους, από τέσσερις (τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός) σε δύο με αποτέλεσμα, να ζητείται να μην αποστέλλονται περιστατικά που χρειάζονται Ιατρό Αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο και επίσης, ότι δεν είναι δυνατή η διακομιδή με συνοδεία αναισθησιολόγου.
-Δεύτερον, να μην έχει προνοήσει να αντικαταστήσει τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής, που βρίσκεται σε προ- συνταξιοδοτικό στάδιο.
-Τρίτον, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών σε ιατρούς ειδικότητας παθολόγου, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στα όριά της η Παθολογική Κλινική και να ζητείται γιατρός με «μπλοκάκι». -Τέταρτον, να κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά στις δρομολογημένες προσλήψεις τεσσάρων Παθολόγων για τα Κέντρα Υγείας Καναλλακίου και Πάργας.

Αναστολή Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ»
Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου, ανακοινώνεται πως μετά τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης τις περιορισμό τις διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, απαγορεύονται οι δημόσιες ανοικτές εκδηλώσεις τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς. Κατά συνέπεια, οι προγραμματισμένες για τις 15 και 16 Ιουλίου 2020 πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» αναβάλλονται και θα διεξαχθούν σε νεώτερη ημερομηνία που θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις ;
Περισσότερες από 2,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις 2020 αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα και σίγουρα μέχρι τέλος του μήνα. Ήδη τα φορολογικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά ενώ όπως και κάθε χρόνο, όλοι θα τρέξουν την τελευταία βδομάδα για την συμπλήρωσή τους.
Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών καταλαβαίνουν οτι είναι πλέον δύσκολο να κατατεθούν μέχρι το τέλος του μήνα όλες οι φορολογικές δηλώσεις 2020 και επεξεργάζονται νέα παράταση.
Τα δύο σενάρια
Δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι.
Πρώτον, να ανακοινωθεί προς το τέλος Ιουλίου μια νέα παράταση 10 ημερών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Το δεύτερο σενάριο που συγκεντρώνει και αρκετές πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι να ανασταλούν τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων αλλά και οι προσαυξήσεις για όσους υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μετά το τέλος Ιουλίου.
Με αυτό τον τρόπο, οι τελευταίοι που θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους, θα μπορούν να καταθέσουν τα ηλεκτρονικά έντυπα και μετά το τέλος Ιουλίου χωρίς να υποστούν συνέπειες. Η μόνη συνέπεια που θα έχουν σε αυτή την περίπτωση, θα είναι ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε λιγότερες μηνιαίες δόσεις πάντοτε χωρίς πρόσθετες προσαυξήσεις.
Δηλαδή:
1. Όποιος υποβάλλει τη δήλωση μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα έχει 8 μηνιαίες δόσεις από Ιούλιο μέχρι Φεβρουάριο 2021
2. Όποιος υποβάλλει τη δήλωση μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει 7 μηνιαίες δόσεις από Αύγουστο μέχρι Φεβρουάριο 2021