Από τον Σύλλογο Απόδημων Ασσιωτών, «Ο Μάρκος Μπότσαρης»

«Bραδιά Μνήμης και Τιμής» στους σφαγιασθέντες στα ολοκαυτώματα

«Bραδιά Μνήμης και Τιμής» διοργανώνει ο Σύλλογος Απόδημων Ασσιωτών, «Ο Μάρκος Μπότσαρης», για να τιμήσει του σφαγιασθέντες στα ολοκαυτώματα των μαρτυρικών χωριών της Ηπείρου από τους Γερμανούς.

Η εκδήλωση θα γίνει στο χωριό Άσσος Λάκκας Θεσπρωτικού το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο και στο πρόγραμμα του Συλλόγου αναφέρεται: « Στην εκδήλωσή μας τιμούμε τους σφαγιασθέντες στα ολοκαυτώματα των Μαρτυρικών χωριών της Ηπείρου, με συμβολική αναφορά στο Κομμένο Άρτας. Τιμούμε επίσης τους Ασσιώτες Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτριο Γ. Γούλα. Σύντομο βίντεο με τους σφαγιασμούς στην Ήπειρο. Χαιρετισμοί. «Η Εντελβάις στην Ήπειρο και τα εγκλήματα πολέμου». Ομιλητής θα είναι ο Σπυρίδων Δ. Λαμπρούσης, πρώην γραμματέας του Δήμου Ζηρού.

Θα ακολουθήσει «Η σφαγή του Κομμένου μέσα από μαρτυρίες επιζώντων» – προβολή βίντεο παρουσίαση και σχολιασμός από τον Δημήτρη Βλαχοπάνο, φιλόλογο– συγγραφέα.
«Ασσιώτες Αντιστασιακοί. Η συμβολή τους στον απελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας μας». Ομιλητής θα είναι ο Παύλος Γ. Χρήστου, συνταξιούχος δάσκαλος πρώην ειδικός και οργανωτικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ακολουθεί προβολή φωτογραφιών των αγωνιστών με σχόλια από τον Λεωνίδα Γ. Χρήστου, καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση συντονίζει ο Τάκης Παπαδημητρίου, συνταξιούχος δάσκαλος πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Την ηλεκτρονική και ηχητική υποστήριξη της εκδήλωσης θα έχει ο Γεώργιος Γιάννος συνταξιούχος καθηγητής Β΄/θμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος βίντεο και μουσικής επιμέλειας ο Παναγιώτης Ευαγγ. Πανούσης».