Από Χρήστο Γκόκα κατέθεσε αναφορά σχετικά με αίτημα της Αερολέσχης Άρτας

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με το αίτημα της Αερολέσχης Άρτας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παραχώρηση αγροτεμαχίου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Κολομοδίων του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Το εν λόγω αγροτεμάχιο είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Νικολάου Σκουφά σε ιδιώτη το 2011 και στη συνέχεια με οικονομική συμμετοχή δημοσίων φορέων είχε κατασκευαστεί σ’ αυτό ένα μικρό αεροδρόμιο. Το 2020, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην επιστολή της Αερολέσχης Άρτας, ο Δήμος διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ανακάλεσε την απόφαση παραχώρησης.
Κατόπιν αυτού η Αερολέσχη Άρτας ζητά να παραχωρηθεί σε αυτή ο χώρος αυτός.
Ο κ. Γκόκας στην Αναφορά του, σημειώνει ότι στην περίπτωση που παραχωρηθεί το αγροτεμάχιο αυτό στην Αερολέσχη Άρτας θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, οι οποίες έχουν ήδη κατασκευασθεί με την οικονομική συμμετοχή δημοσίων φορέων, και θα αναδεχθεί η περιοχή μέσω της διεξαγωγής αεραθλητικών αγώνων και άλλων εκδηλώσεων.
Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τους κ.κ. Υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα της Αερολέσχης Άρτας και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες για την ικανοποίησή του, ώστε να αναπτυχθεί ο αεραθλητισμός μέσα από ένα αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο και το μοναδικό αεραθλητικό στην Π.Ε. Άρτας.