ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η)

Κριτική ασκεί η ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) για την ομιλία του κ. Καχριμάνη κατά την παρουσίαση του προγράμματός του, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Πράγματι ο κ. Καχριμάνης άλλαξε την Ήπειρο:
•Επί θητείας Καχριμάνη το ντόπιο κεφάλαιο έχει ιλιγγιώδης ρυθμούς ανάπτυξης ενώ η ανεργία είναι στα ύψη με τη μετανάστευση της νεολαίας να έχει φτάσει πάλι σε υψηλά επίπεδα. Κατάφερε κάποιοι να πλουτίζουν και ταυτόχρονα να χύνει κροκοδείλια δάκρυα ότι είμαστε από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης Ως τοπικό κράτος, μαζί με την πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων επέβαλε την αναδιανομή του πλούτου σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας της Ηπείρου.

•Η περιφερειακή αρχή του Καχριμάνη και τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα (εταιρείες έρευνας-εξόρυξης υδρογονανθράκων, τράπεζες, βιομηχανίες τροφίμων-νερού-γάλακτος, μεγαλοξενοδόχοι, κατασκευαστές, πολυεθνικές – ντόπιες εμπορικές αλυσίδες, μεγαλοαγροτοκτηνοτρόφοι, μαρίνες κτλ) πορεύτηκαν χέρι-χέρι σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής και του περιβάλλοντος.
•20 χρόνια έχει πλειοψηφία στην Ήπειρο και στα Γιάννενα και επί 20 χρόνια φτιάχνει όλα όσα εξήγγειλε ότι θα φτιάξει!!! Εξήγγειλε στη ομιλία έργα τα οποία επί χρόνια φτιάχνονται……

•Έβαλε πλάτη για να χαριστούν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ στις βιομηχανίες εμφιάλωσης.
•Μοίρασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δραστηριότητες ενίσχυσης του τουριστικού κεφαλαίου στην περιοχή (ταξιδάκια, εκθέσεις, φυλλάδια), λεφτά που έπρεπε να τα βάλουν από τη τσέπη τους.
•Έβαλε πλάτη για να συγκεντρωθεί γη και παραγωγή σε όσο γίνεται λιγότερα χέρια.
•Έπαιξε ρόλο μεσάζοντα στη πώληση της ΔΩΔΩΝΗ, με αποτέλεσμα το χτύπημα των κτηνοτρόφων και την ερημοποίηση της υπαίθρου

•Κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν σε «ημέτερους» εργολάβους με την δικαιολογία του κατεπείγοντος και τις αναθέσεις.
•Παράλληλα έχει αλλεργία σε ότι αφορά τα δικαιώματα, τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Πλήρης αδιαφορία για τους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους της SPIDER, της ΒΙΚΗ, του ΙΝ Μαρκετ, των συνεταιριστικών επιχειρήσεων κτλ.

Πράγματι ο κ Καχριμάνης ήταν με τους Ηπειρώτες αλλά με αυτούς που πλουτίζουν από τη λεηλασία του περιβάλλοντος της Ηπείρου και την εκμετάλλευση της πλειοψηφίας των Ηπειρωτών και με όσους τρώνε κάνα κοκαλάκι γύρω από αυτούς . Η αστική τάξη της Ηπείρου έχει κάθε λόγο να του φτιάξει ανδριάντα αλλά εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η πληττόμενη πλειοψηφία να του γυρίσει τη πλάτη.
Στις περιφερειακές εκλογές στις 26 Μάη ψηφίζουμε ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Ενισχύουμε τη παρουσία της ΑΡ.Π.Η στο περιφερειακό συμβούλιο και στους δρόμους του αγώνα